MORAVEC, Josef. Vnímání elektronických učebnic na základní škole (žáky, učiteli, nakladatelé): představení projektu disertační práce. In Jana Poláchová Vašťatková, Eva Dvořáková Kaněčková. Aktuální problémy pedagogiky ve výzkumech studentů doktorských studijních programů X Olomouc. 1. vydání. Univerzita Palackého v Olomouci, 2013, s. 50-60, 453 s. ISBN 978-80-244-4322-5.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Vnímání elektronických učebnic na základní škole (žáky, učiteli, nakladatelé): představení projektu disertační práce.
Název česky Vnímání elektronických učebnic na základní škole (žáky, učiteli, nakladatelé): představení projektu disertační práce.
Autoři MORAVEC, Josef.
Vydání 1. vydání. Aktuální problémy pedagogiky ve výzkumech studentů doktorských studijních programů X Olomouc, od s. 50-60, 453 s. 2013.
Nakladatel Univerzita Palackého v Olomouci
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání paměťový nosič (CD, DVD, flash disk)
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
ISBN 978-80-244-4322-5
Klíčová slova česky učebnice, elektronická učebnice, žáci, vnímání, informační a komunikační technologie, základní škola
Změnil Změnil: Mgr. Josef Moravec, učo 237475. Změněno: 5. 1. 2015 09:50.
Anotace
Učebnice jsou nedílnou součástí vzdělávání. Je evidentní, že vývoj učebnic doprovázel lidstvo celou historií a v současnosti dosáhl další fáze - elektronických učebnic. Svou formou (interaktivní, multimediální aj.) a obsahem (video, zvuk, animace) nabízí nový stupeň interakce, která přispívá k motivaci žáků v procesu učení. Otázkou však zůstává, jak jsou elektronické učebnice vnímány a přijímány samotnými žáky na základní škole. Cílem příspěvku je představení projektu disertační práce, který odpovídá na zmiňovanou otázku. Součástí příspěvku je také metodologická část založená na předvýzkumu. Jako výzkumný nástroj byl zvolen dotazník s položkami Likertova typu a čtyřmi otevřenými otázkami.
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 06:29