Informační systém MU
BERNACIKOVÁ, Martina, Jan CACEK, Lenka DOVRTĚLOVÁ, Iva HRNČIŘÍKOVÁ, Kateřina KAPOUNKOVÁ, Jitka KOPŘIVOVÁ, Michal KUMSTÁT, Jan NOVOTNÝ, Petr POSPÍŠIL, Jana ŘEZANINOVÁ, Michal ŠAFÁŘ a Tomáš ULBRICH. Regenerace a výživa ve sportu. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita. 252 s. ISBN 978-80-210-6253-5. 2013.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Regenerace a výživa ve sportu
Název anglicky Regeneration and nutrition in sport
Autoři BERNACIKOVÁ, Martina (203 Česká republika, domácí), Jan CACEK (203 Česká republika, domácí), Lenka DOVRTĚLOVÁ (203 Česká republika, domácí), Iva HRNČIŘÍKOVÁ (203 Česká republika, domácí), Kateřina KAPOUNKOVÁ (203 Česká republika, garant, domácí), Jitka KOPŘIVOVÁ (203 Česká republika, domácí), Michal KUMSTÁT (203 Česká republika, domácí), Jan NOVOTNÝ (203 Česká republika, domácí), Petr POSPÍŠIL (203 Česká republika, domácí), Jana ŘEZANINOVÁ (203 Česká republika, domácí), Michal ŠAFÁŘ (203 Česká republika) a Tomáš ULBRICH (203 Česká republika).
Vydání 1. vyd. Brno, 252 s. 2013.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Učebnice
Obor Sport a aktivity volného času
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14510/13:00070389
Organizační jednotka Fakulta sportovních studií
ISBN 978-80-210-6253-5
Klíčová slova anglicky Regeneration procedures; sport nutrition; sports training; exercise physiology; doping
Štítky Munipress, rivok
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Eva Špillingová, učo 110713. Změněno: 27. 1. 2014 11:44.
Anotace
Tento studijní materiál byl vytvořen na základě absence podobných publikaci na trhu. V současné době neexistuje žádný podobny kompletní text v jazyce českém. V předloženém materiálu se snažíme v prvních dvou kapitolách krátce a srozumitelně vysvětlit vztahy, které jsou mezi zatížením, únavou a regeneraci. Další kapitoly jsou již věnovány jednotlivým regeneračním prostředkům. Předloženy studijní materiál je určen pro studenty bakalářských studijních oborů Regenerace a výživa ve sportu a Trenérství. Na základě předloženého studijního materiálu předpokládáme, že bude student schopen pochopit důležitost zařazování regeneračních prostředků do tréninkových procesů, a že tyto nabyté informace uplatni nejen u vrcholových sportovců, ale i na poli rekreačního sportu. Otázka regenerace a jejího uplatňovaní jak v běžném životě, tak i ve sportu je v současnosti velmi aktuálním tématem, proto předpokládáme, že tento studijní materiál si najde cestu i k dalším aktivně činným v této problematice. Obsah skript: Regenerace sil, Biologické ukazatele odezvy a adaptace na zátěž, únavy a regenerace sil, Pedagogické prostředky regenerace, Psychologické prostředky regenerace, Fyzikální prostředky regenerace, Pohybové prostředky regenerace, Výživa a pitný režim, Zdravotní rizika dopingu.
Anotace anglicky
The study material is considered as essential learning tool for bachelors study programmes regeneration and nutrition in sport and Physical education and sport. In the first two chapters the study material tries to briefly and clearly explain the relationships between the exercise load, fatigue and recovery. Following chapters are focused on particular regeneration forms and strategies. It is assumed that students will be able to understand the importance of regeneration processes in the training praxes. The acquired scientific information is considered to be of importance both in the work with elite athletes and in the field of recreational sport.
Návaznosti
CZ.1.07/2.2.00/15.0209, interní kód MUNázev: Inovace studijního oboru Regenerace a výživa ve sportu
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Inovace studijního oboru Regenerace a výživa ve sportu, 2.2 Vysokoškolské vzdělávání
Zobrazeno: 18. 4. 2024 14:23