POŘÍZKOVÁ, Kateřina, Libor ŠVANDA a Jozefa ARTIMOVÁ. LATINITAS MEDICA (sdílení zkušeností a inovace výuky lékařské terminologie, dějiny jazyka medicíny). 2014.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název LATINITAS MEDICA (sdílení zkušeností a inovace výuky lékařské terminologie, dějiny jazyka medicíny)
Název anglicky LATINITAS MEDICA (Sharing Experience and Innovations in Medical Terminology Teaching, History of the Language of Medicine)
Autoři POŘÍZKOVÁ, Kateřina (203 Česká republika, garant, domácí), Libor ŠVANDA (203 Česká republika, domácí) a Jozefa ARTIMOVÁ (703 Slovensko, domácí).
Vydání 2014.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Uspořádání konference
Obor 60200 6.2 Languages and Literature
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14640/14:00075067
Organizační jednotka Centrum jazykového vzdělávání
Klíčová slova česky Lékařská terminologie; Inovace výuky a testování lékařské latiny; Historie lékařské terminologie
Klíčová slova anglicky Medical Terminology; Innovations in Medical Latin Teaching; History of Medical Terminology
Příznaky Mezinárodní význam
Změnil Změnila: PaedDr. Marta Holasová, Ph.D., učo 38218. Změněno: 30. 3. 2015 15:45.
Anotace
Dvoudenní mezinárodní konference byla určena všem učitelům a vědeckým pracovníkům zabývajícím se lékařskou terminologií. Byla zaměřena především na následující základní oblasti: moderní metody ve výuce a testování odborného jazyka pro specifické účely (např. autonomní učení nebo využití statistické analýzy při tvorbě a evaluaci testů) , korpusová lingvistika a možnosti využití jejích nástrojů (Sketch Engine), interdisciplinární spolupráce s odborníky z lékařského prostředí (diskuze s odborníky z Anatomického ústavu a Ústavu mikrobiologie LF MU apod.), dějiny a současnost jazyka medicíny, sdílení zkušeností s inovacemi výuky a testování lékařské terminologie.
Anotace anglicky
The two-day international conference was mainly focused on teachers and researchers dealing with medical terminology. The topics of the conference were: modern methods of language for specific purposes teaching and testing (including autonomous language learning, statistic analysis for preparing and evaluating tests), corpus linguistics and its tools (Sketch Engine), interdisciplinary collaboration with experts from the field of medicine (discussion with experts from Department of anatomy and Department of microbiology etc.), history of the language of medicine, sharing experience in innovative medical terminology teaching and testing.
Návaznosti
CZ.1.07/2.2.00/28.0233, interní kód MUNázev: Inovace, metodika a kvalita jazykového vzdělávání a odborného vzdělávání v cizích jazycích v terciární sféře v ČR (Akronym: IMPACT)
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Inovace, metodika a kvalita jazykového vzdělávání a odborného vzdělávání v cizích jazycích v terciární sféře v ČR, 2.2 Vysokoškolské vzdělávání
VytisknoutZobrazeno: 20. 4. 2024 00:47