ARTIMOVÁ, Jozefa a Libor ŠVANDA. Diverzifikace inovovaných výukových materiálů lékařské latiny dle oborového zaměření. In LATINITAS MEDICA (sdílení zkušeností a inovace výuky lékařské terminologie, dějiny jazyka medicíny). 2014.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Diverzifikace inovovaných výukových materiálů lékařské latiny dle oborového zaměření
Název česky Diverzifikace inovovaných výukových materiálů lékařské latiny dle oborového zaměření
Název anglicky Diversification of Innovated Teaching Materials for Medical Latin with regard to various specalisations
Autoři ARTIMOVÁ, Jozefa (703 Slovensko, garant, domácí) a Libor ŠVANDA (203 Česká republika, domácí).
Vydání LATINITAS MEDICA (sdílení zkušeností a inovace výuky lékařské terminologie, dějiny jazyka medicíny), 2014.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14640/14:00075110
Organizační jednotka Centrum jazykového vzdělávání
Klíčová slova česky Latinská lékařská terminologie; Inovace výuky a testování lékařské latiny; Jazyk pro specifické účely
Klíčová slova anglicky Latin Medical Terminology; Innovations in Medical Latin Teaching; Language for specific purposes
Příznaky Mezinárodní význam
Změnil Změnila: PaedDr. Marta Holasová, Ph.D., učo 38218. Změněno: 30. 3. 2015 15:44.
Anotace
Autoři představují nové výukové materiály vytvořené pro kurzy latinské lékařské terminologie vybraných bakalářských oborů na Lékařské fakultě Masarykovy univerzity v rámci projektu IMPACT. Konkrétně se jedná o nové materiály pro studijní obory nutriční terapeut, porodní asistentka, všeobecná sestra, fyzioterapie, radiologický asistent. V obecných rysech, ale současně s odkazem na několik charakteristických ukázek z nových specializovaných učebních materiálů představují svou koncepci a zamýšlejí se nad výhodami i úskalími využití autentické lékařské dokumentace ve výuce.
Anotace anglicky
The paper presents new teaching materials prepared for Latin Medical Terminology courses in several BA study programs (Nutritive Therapist, Nurse - midwife, General Nurse, Physiotherapy, Radiology Assistant) at Faculty of Medicine of Masaryk University in Brno (project IMPACT). The authors explain their general approach using some examples from the new study materials and point out advantages and difficulties of using authentic medical documentation in class.
Návaznosti
CZ.1.07/2.2.00/28.0233, interní kód MUNázev: Inovace, metodika a kvalita jazykového vzdělávání a odborného vzdělávání v cizích jazycích v terciární sféře v ČR (Akronym: IMPACT)
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Inovace, metodika a kvalita jazykového vzdělávání a odborného vzdělávání v cizích jazycích v terciární sféře v ČR, 2.2 Vysokoškolské vzdělávání
VytisknoutZobrazeno: 23. 4. 2024 08:34