KUDA, František, Jan DIVÍŠEK a Karel KIRCHNER. Terrestrial laser scanning applied to geomorphological and speleological research of the Locality Ledove sluje (Ice Caves) in Podyji National Park, Czech Republic. In Stav geomorfologických výzkumů v roce 2013. 2013. ISBN 978-80-86407-37-1.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Terrestrial laser scanning applied to geomorphological and speleological research of the Locality Ledove sluje (Ice Caves) in Podyji National Park, Czech Republic.
Název česky Pozemní laserové skenování využité v geomorfologickém a speleologickém průzkumu lokality Ledové sluje v Národním parku Podyjí (Česká republika).
Autoři KUDA, František, Jan DIVÍŠEK a Karel KIRCHNER.
Vydání Stav geomorfologických výzkumů v roce 2013, 2013.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Konferenční abstrakt
Obor Zemský magnetismus, geodesie, geografie
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Přírodovědecká fakulta
ISBN 978-80-86407-37-1
Klíčová slova anglicky terrestrial laser scanning, Ice Caves, Podyjí National Park
Změnil Změnil: RNDr. Jan Divíšek, Ph.D., učo 106310. Změněno: 5. 3. 2014 17:37.
Anotace
Ledové sluje (Ice Caves) is one of the most unique localities in Podyjí National Park. There is highly protected system of pseudokarst caves with specific cold microclimate. Relief of this territory has developed from extensive rock slides. This extreme terrain conditions complicate geomorphological investigation and mapping with classical methods. It led to use a terrestrial laser scanning method to measure surface and caves in this locality. Based on the terrestrial laser scanning data, authors were able to transform and link a topographic map and original speleological plans from 90’s of 20th century to the 3D model.
Anotace česky
Ledové sluje jsou jednou z nejunikátnějších lokalit Národního parku Podyjí. Nachází se zde rozsáhlý systém pseudokrasových jeskyní se specifickým mikroklimatem. Reliéf zájmového území vznikl rozsáhlým skalním sesuvem. Extrémní terénní podmínky komplikovaly geomorfologické mapování klasickými metodami. To umožnilo využití pozemního laser skenenování povrchu i jeskyní dané lokality. Na základě dat získaných skenováním mohli autoři transformovat a propojit topografické mapy a púvodní speleologické plány z 90 let 20. století do 3D modelu.
Návaznosti
MUNI/A/0952/2013, interní kód MUNázev: Analýza, hodnocení a vizualizace globálních environmentálních změn v krajinné sféře Země (Akronym: AVIGLEZ)
Investor: Masarykova univerzita, Analýza, hodnocení a vizualizace globálních environmentálních změn v krajinné sféře Země, DO R. 2020_Kategorie A - Specifický výzkum - Studentské výzkumné projekty
VytisknoutZobrazeno: 24. 4. 2024 20:03