KULHAVÝ, Viktor. Možnosti čistší produkce v ubytovacích a stravovacích službách (Cleaner production potential in hospitality industry). In Mezinárodní vědecká konference Hradecké ekonomické dny - Sborník recenzovaných příspěvků, díl II. Hradec Králové: Univerzita Hradec Králové, Fakulta informatiky a managementu, 2014, p. 116-122. ISBN 978-80-7435-367-3.
Other formats:   BibTeX LaTeX RIS
Basic information
Original name Možnosti čistší produkce v ubytovacích a stravovacích službách
Name (in English) Cleaner production potential in hospitality industry
Authors KULHAVÝ, Viktor (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution).
Edition Hradec Králové, Mezinárodní vědecká konference Hradecké ekonomické dny - Sborník recenzovaných příspěvků, díl II. p. 116-122, 7 pp. 2014.
Publisher Univerzita Hradec Králové, Fakulta informatiky a managementu
Other information
Original language Czech
Type of outcome Proceedings paper
Field of Study 50600 5.6 Political science
Country of publisher Czech Republic
Confidentiality degree is not subject to a state or trade secret
Publication form printed version "print"
RIV identification code RIV/00216224:14560/14:00075125
Organization unit Faculty of Economics and Administration
ISBN 978-80-7435-367-3
Keywords (in Czech) Čistší produkce; ubytování a stravování; udržitelný cestovní ruch; environmentální management
Keywords in English Cleaner production; hospitality industry; sustainable tourism; environmental management
Changed by Changed by: Mgr. Ing. Viktor Kulhavý, Ph.D., MSLS, učo 42121. Changed: 6/3/2014 11:23.
Abstract
Metodika čistší produkce, která je využívána v průmyslových podnicích, v zemědělství a lesnictví, je příležitostí i pro oblast služeb. Tlak na snižování nákladů a zároveň na diferenciaci a jedinečnost v sektoru cestovního ruchu vytváří prostor pro ekonomicky efektivní a zároveň environmentálně příznivá řešení. Cílem tohoto textu je poukázat na možnosti uplatnění konceptu čistší produkce ve stravovacích a ubytovacích službách a na související ekonomické, sociální a environmentální efekty.
Abstract (in English)
Cleaner production methodology approach used in industry, agriculture and forestry opens up opportunities also in service industry. Lowering costs, need for differentiation and uniqueness create space for economically efficient and environmentally favourable solutions. The article objective is to point out possibilities for cleaner production implementation in hospitality industry and to draw attention to the related economical, social and environmental effects.
PrintDisplayed: 28/4/2024 15:57