Detailed Information on Publication Record
2014
Možnosti čistší produkce v ubytovacích a stravovacích službách
KULHAVÝ, ViktorBasic information
Original name
Možnosti čistší produkce v ubytovacích a stravovacích službách
Name (in English)
Cleaner production potential in hospitality industry
Authors
KULHAVÝ, Viktor (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution)
Edition
Hradec Králové, Mezinárodní vědecká konference Hradecké ekonomické dny - Sborník recenzovaných příspěvků, díl II. p. 116-122, 7 pp. 2014
Publisher
Univerzita Hradec Králové, Fakulta informatiky a managementu
Other information
Language
Czech
Type of outcome
Stať ve sborníku
Field of Study
50600 5.6 Political science
Country of publisher
Czech Republic
Confidentiality degree
není předmětem státního či obchodního tajemství
Publication form
printed version "print"
RIV identification code
RIV/00216224:14560/14:00075125
Organization unit
Faculty of Economics and Administration
ISBN
978-80-7435-367-3
Keywords (in Czech)
Čistší produkce; ubytování a stravování; udržitelný cestovní ruch; environmentální management
Keywords in English
Cleaner production; hospitality industry; sustainable tourism; environmental management
Změněno: 6/3/2014 11:23, Mgr. Ing. Viktor Kulhavý, Ph.D., MSLS
V originále
Metodika čistší produkce, která je využívána v průmyslových podnicích, v zemědělství a lesnictví, je příležitostí i pro oblast služeb. Tlak na snižování nákladů a zároveň na diferenciaci a jedinečnost v sektoru cestovního ruchu vytváří prostor pro ekonomicky efektivní a zároveň environmentálně příznivá řešení. Cílem tohoto textu je poukázat na možnosti uplatnění konceptu čistší produkce ve stravovacích a ubytovacích službách a na související ekonomické, sociální a environmentální efekty.
In English
Cleaner production methodology approach used in industry, agriculture and forestry opens up opportunities also in service industry. Lowering costs, need for differentiation and uniqueness create space for economically efficient and environmentally favourable solutions. The article objective is to point out possibilities for cleaner production implementation in hospitality industry and to draw attention to the related economical, social and environmental effects.