VOJTOVÁ, Věra a Marie PAVLOVSKÁ. Intervenční strategie v dramice. In Vojtová, V.; Pavlovská, M. Včasná intervence jako zdroj inkluzivních přístupů k dětem v riziku poruch chování. 1. vyd. Brno: MuniPress. s. 71 - 86. ISBN 978-80-210-6518-5. 2013.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Intervenční strategie v dramice
Název česky Intervenční strategie v dramice
Název anglicky Intervention strategies in dramatherapy
Autoři VOJTOVÁ, Věra a Marie PAVLOVSKÁ.
Vydání 1. vyd. Brno, Včasná intervence jako zdroj inkluzivních přístupů k dětem v riziku poruch chování, od s. 71 - 86, 16 s. 2013.
Nakladatel MuniPress
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
ISBN 978-80-210-6518-5
Klíčová slova česky Výzkum; metodika; intervence; dramika; intervenční triangl; intervenční principy; struktura lekce; sociální dovednosti; strategie intervence; principy intervence.
Klíčová slova anglicky Research; methodology; intervention; dramatherapy; drama intervention; intervention triangle; intervention principles; lesson plan; social skills; intervention strategies; intervention principles.
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: PaedDr. Marie Pavlovská, Ph.D., učo 651. Změněno: 17. 3. 2014 12:47.
Anotace
V kapitole představujeme metodologii, kterou jsme vytvořili a ověřili v průběhu výzkumného projektu intervence dramikou s dětmi v riziku v dětském domově. Opírá se o tři pilíře intervenčního trianglu, intervenčních principů a struktury lekce na úrovni individuálního dítěte s využitím skupinové dynamiky a interakce. Příklady aktivit a ukázky z intervenčních deníků odkazují na efektivitu těchto konceptů.
Anotace anglicky
The chapter presents the methodology that we have created and verified during the research project The intervention in dramatherapy with children at risk in home care institution. It is based on three pillars of intervention triangle, intervention principles and lesson plans at an individual child using group dynamics and interaction. Examples of activities and demonstrations of intervention diaries refer to the effectiveness of these concepts.
Návaznosti
MSM0021622443, záměrNázev: Speciální potřeby žáků v kontextu Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Speciální potřeby žáků v kontextu Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání
VytisknoutZobrazeno: 19. 4. 2024 21:41