BODNÁROVÁ, Lenka, Rudolf HELA, Petr HERKA, Pavel SŤAHEL a Daniel KOPKÁNĚ. Zařízení pro úpravu povrchu polypropylenových vláken pro aplikaci do betonu působením nízkoteplotního plazmatu (s okamžitou aplikací PP vláken do betonové směsi). 2013.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Zařízení pro úpravu povrchu polypropylenových vláken pro aplikaci do betonu působením nízkoteplotního plazmatu (s okamžitou aplikací PP vláken do betonové směsi)
Název česky Zařízení pro úpravu povrchu polypropylenových vláken pro aplikaci do betonu působením nízkoteplotního plazmatu (s okamžitou aplikací PP vláken do betonové směsi)
Název anglicky Device for the surface treatment of polypropylene fibers for use in concrete of low temperature plasma treatment (with immediate applications of PP fibers in the concrete mix)
Autoři BODNÁROVÁ, Lenka (203 Česká republika, garant), Rudolf HELA (203 Česká republika), Petr HERKA (203 Česká republika), Pavel SŤAHEL (203 Česká republika, domácí) a Daniel KOPKÁNĚ (203 Česká republika).
Vydání 2013.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Poloprovoz, ověřená technologie, odrůda, plemeno
Obor 10305 Fluids and plasma physics
Stát vydavatele Česká republika
Utajení obsah podléhá obchodnímu tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14310/13:00065554
Organizační jednotka Přírodovědecká fakulta
Klíčová slova česky poloprovozní zařízení polypropylenová vlákna plazma beton
Klíčová slova anglicky pilot plant plasma polypropylene fiber concrete
Technické parametry Jedná se o technologii, která byla vyvinuta v rámci řešení projektu TA01010948 Zvýšení adheze polypropylenových výstužných vláken k betonu pomoci nízkoteplotního plazmatu. Jedná se o výrobní postup. Příjemce projektu: VUT Spolupříjemce: MU Spolupříjemce: KrampeHarex CZ s.r.o. Smlouva mezi VUT v Brně, MU a KrampeHarex CZ s.r.o. byla podepsána dne 30.4.2011 . Systém sestává ze zásobníku PP vláken navinutých na cívce nebo v sudu. Vlákna jsou dále vedena na povrch plazmové jednotky s přítlakem vláken k elektrodě. Systém bez ovrstvení lubrikantem. Vlákna prochází z plazmové jednotky přímo do sekací jednotky, která obsahuje čítač otáček. Definování délky a dávky vláken. Aplikace vláken do betonu.
Štítky AKR, rivok
Změnil Změnila: Ing. Andrea Mikešková, učo 137293. Změněno: 3. 4. 2014 14:37.
Anotace
*Zařízení pro úpravu povrchu PP vláken působením nízkoteplotního plazmatu. *PP vlákna navinutá na cívce nebo v sudu jsou vedena na povrch plazmové jednotky s vytvořeným přítlakem vláken k elektrodě. Režim bez ovrstvení lubrikantem. Vlákno je vedeno po úpravě do sekací jednotky, která obsahuje čítač otáček. Po nasekání na definované délky jsou vlákna dávkovacím zařízením dávkována do betonu. Jedná se o výrobní postup.
Anotace anglicky
An apparatus for treating the surface of PP fibers by low-temperature plasma. *PP fibers on the reel or drum are conducted on the surface of the plasma unit with downforce generated by the fiber electrode. Mode without coating lubricant. The fiber is maintained after adjustment to the cutting unit, which includes a revolution counter. After mincing the defined length fibers are fed to the metering device of the concrete. Its a manufacturing process.
Návaznosti
TA01010948, projekt VaVNázev: Zvýšení adheze polypropylenových výstužných vláken k betonu pomoci nízkoteplotního plazmatu (Akronym: beton)
Investor: Technologická agentura ČR, Zvýšení adheze polypropylenových výstužných vláken k betonu pomoci nízkoteplotního plazmatu
VytisknoutZobrazeno: 19. 4. 2024 09:13