JUŘÍKOVÁ, Jana. HODNOCENÍ KVALITY POKRMŮ ODEBRANÝCH Z JÍDELNY VYSOKÉ VOJENSKÉ ŠKOLY POZEMNÍHO VOJSKA VE VYŠKOVĚ. In Mgr. Jana Juříková, Ph.D. Problematika výživových zvyklostí I. Brno: Masarykova univerzita. s. 117-131. ISBN 978-80-210-6163-7. 2013.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název HODNOCENÍ KVALITY POKRMŮ ODEBRANÝCH Z JÍDELNY VYSOKÉ VOJENSKÉ ŠKOLY POZEMNÍHO VOJSKA VE VYŠKOVĚ
Název anglicky EVALUATION OF QUALITY OF MAIN COURSES OBTAINED IN THE CANTEEN MILITARY UNIVERSITY OF GROUND FORCES IN VYŠKOV
Autoři JUŘÍKOVÁ, Jana (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání Brno, Problematika výživových zvyklostí I, od s. 117-131, 15 s. 2013.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Obor 30202 Endocrinology and metabolism
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Kód RIV RIV/00216224:14510/13:00073039
Organizační jednotka Fakulta sportovních studií
ISBN 978-80-210-6163-7
Klíčová slova anglicky Set of dishes; main course; chemical analysis; lead; cadmium; zinc
Štítky rivok
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Olga Krčmařová, učo 112373. Změněno: 13. 4. 2014 23:54.
Anotace
V jídelně Vysoké vojenské školy pozemního vojska ve Vyškově bylo odebráno 13 druhů hlavních jídel. Jednalo se o 7 druhů jídel masitých s přílohou, 3 druhy jídel bezmasých s přílohou a 3 jídla sladká. Chemickou analýzou byla sledována kvalita těchto jídel. Byl stanoven obsah toxických prvků olova a kadmia a stopového prvku zinku. Nejvyšší obsah olova byl zjištěn v sestavě pokrmů Smažený květák, hranolky, tatarská omáčka (56,5 mikrogramu), nejvyšší obsah kadmia byl nalezen v sestavě pokrmů Kynuté švestkové knedlíky sypané mákem a cukrem (14,6 mikrogramu). Největším zdrojem zinku bylo ze zkoumaných sestav pokrmů Hovězí maso vařené, vařené brambory, míchaná zelenina (74,9 mg).
Anotace anglicky
In the canteen of Military University of Ground Forces in Vyškov were taken 13 kinds of main dishes. It was about seven kinds of meat dishes with a side dish, 3 kinds of vegetarian dishes with a side dish and 3 kinds of sweet meals. Chemical analysis was monitored quality of these meals. In dishes were determinate contain of toxic elements lead and cadmium and trace element zinc. The highest lead content was found in the report dishes fried cauliflower, french fries, tartar sauce (56.5 micrograms), the highest cadmium content was found in the report dishes yeast plum dumplings sprinkled with poppy seeds and sugar (14.6 micrograms). The largest source of zinc was investigated reports of dishes cooked beef, boiled potatoes, mixed vegetables (74.9 mg).
Návaznosti
CZ.1.07/2.4.00/17.0035, interní kód MUNázev: Rozšiřování výzkumných a pedagogických kompetencí prostřednictvím spolupráce v kinantropologickém výzkumu (Akronym: Spolupráce v kinantropologii)
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Rozšiřování výzkumných a pedagogických kompetencí prostřednictvím spolupráce v kinantropologickém výzkumu, 2.4 Partnerství a sítě
VytisknoutZobrazeno: 19. 4. 2024 13:39