KREJČOVÁ, Elena. Česko-bulharský a bulharsko-český tematický slovník s úkoly na procvičování slovní zásoby. Lexikální minimum ke státní závěrečné zkoušce. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita. 270 s. ISBN 978-80-210-6742-4. 2014.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Česko-bulharský a bulharsko-český tematický slovník s úkoly na procvičování slovní zásoby. Lexikální minimum ke státní závěrečné zkoušce
Název anglicky Czech-Bulgarian and Bulgarian-Czech thematical dictionary with excersises. Lexical minimum for state exams
Autoři KREJČOVÁ, Elena (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání 1. vyd. Brno, 270 s. 2014.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Odborná kniha
Obor 60202 Specific languages
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
WWW Digitální knihovna FF MU
Kód RIV RIV/00216224:14210/14:00075829
Organizační jednotka Filozofická fakulta
ISBN 978-80-210-6742-4
Klíčová slova česky bulharština pro cizince; česko-bulharský slovník
Klíčová slova anglicky Bulgarian for foreigners; Czech-Bulgarian dictionary
Štítky Munipress, RIV - zkontrolováno
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnil: Mgr. Pavel Pilch, Ph.D., učo 216028. Změněno: 20. 1. 2019 09:46.
Anotace
Česko-bulharský a bulharsko-český tematický slovník představuje lexikální minimum, které by studenti bulharistiky měli ovládat ke státní závěrečné zkoušce. Obsahem tematického slovníku je lexikální fond základní slovní zásoby, který je probírán během studia bulharského jazyka na Masarykově univerzitě při jazykových kurzech. Cílem této publikace je cyklicky procvičovat (jak samostatně, tak i s vyučujícím) a postupně doplňovat slovní zásobu probíranou během celého studia. Část Lexikální cvičení obsahuje cvičení ke každému sémantickému okruhu, který je představen v tematickém slovníku.
Anotace anglicky
The Czech-Bulgarian and Bulgarian-Czech thematic dictionary presents the lexical minimum that students of Bulgarian Language and Literature should master for the final state examination. The dictionary contains the lexical corpus of the basic vocabulary that is taught in the Bulgarian language courses at the Masaryk University. The aim of this publication is to practice (on one's own or with teachers) and gradually improve the required vocabulary. The part Lexical exercises contains exercises related to the individual semantic areas of the dictionary.
VytisknoutZobrazeno: 28. 3. 2024 23:13