MYŠKA, Matěj. Data Retention Reloaded: zkušenosti, problémy a aplikační praxe. Brno: Masarykova univerzita. 231 s. ISBN 978-80-210-6722-6. 2013.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Data Retention Reloaded: zkušenosti, problémy a aplikační praxe
Název česky Data Retention Reloaded: zkušenosti, problémy a aplikační praxe
Název anglicky Data Retention Reloaded: experience, problems and application praxis
Autoři MYŠKA, Matěj.
Vydání Brno, 231 s. 2013.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Editorství tematického sborníku, editorství monotematického čísla odborného časopisu
Obor 50500 5.5 Law
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW Plný text sborníku
Organizační jednotka Právnická fakulta
ISBN 978-80-210-6722-6
Klíčová slova česky data retention; ochrana osobních údajů; ochrana soukromé; směrnice 2006/24/ES
Klíčová slova anglicky data retention; personal data protection; privacy protection; Directive 2006/24/ES
Změnil Změnila: Mgr. Petra Georgala, učo 32967. Změněno: 2. 4. 2015 16:19.
Anotace
Sborník se zaměřuje na dvě národní implementace směrnice a to konkrétně českou a rakouskou. Vývoj právní úpravy v České republice v letech 2009 2012 shrnuje v prvním příspěvku Jan Vobořil. Dále pak popisuje praxi při vyžadování těchto údajů se zaměřením zejména na praxi u Policie ČR, přináší statistiky, jak byly údaje v uplynulých čtyřech letech využívány a k jakým změnám došlo v souvislosti s nálezem Ústavního soudu. Způsobu jeho fungování, jakož i dalším detailům právní úpravy data retention v Rakousku se věnuje druhý příspěvek od Matěje Myšky. Rozšířením komparativní části jsou podkladové materiály v anglickém jazyce k prezentacím Christofa Tschohla, hlavního architekta rakouského implementace směrnice, jakož i technického vedoucího projektu „Durchlaufstelle“ Michaela Schafferera.
Anotace anglicky
The proceedings focuses on two national implementation of the Data Retention Directive namely the Czech and Austrian. Regulatory developments in the Czech Republic in the years 2009-2012 are summarized in the first paper by Jan Vobořil. This paper describes the practice of requesting of such data and focuses in particular on the Police data requests, brings statistics to the data in the past four years used and what changes have been made in connection with the Constitutional Court. The functioning, as well as other details of data retention legislation in Austria is presented in the second paper by Matěj Myška. Further, the English materials presented by Christof Tschohl who was responsible for the Austrian implementation of the Directive, as well as the chief technical manager of the project "Durchlaufstelle" Michael Schafferer are included.
Návaznosti
CZ.1.07/2.4.00/31.0146, interní kód MUNázev: Právo do praxe, praxe do práva - partnerství pro užší sepětí výzkumu a praxe (Akronym: Partnerství pro právní praxi)
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Právo do praxe, praxe do práva - partnerství pro užší sepětí výzkumu a praxe, 2.4 Partnerství a sítě
VytisknoutZobrazeno: 20. 4. 2024 18:27