Informační systém MU
ŠPÁNKOVÁ, Silvie. (Des)colonizacao na literatura portuguesa contemporanea. Breve antologia de textos literários e ensaísticos com atividades. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita. 106 s. ISBN 978-80-210-7053-0. 2014.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název (Des)colonizacao na literatura portuguesa contemporanea. Breve antologia de textos literários e ensaísticos com atividades.
Název česky (De)kolonizace v současné portugalské literatuře. Stručná antologie literárních a esejistických textů s úkoly.
Název anglicky (De)colonization in the portuguese contemporary literature. Breef anthology of literary texts and essays with activities.
Autoři ŠPÁNKOVÁ, Silvie (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání 1. vyd. Brno, 106 s. 2014.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk portugalština
Typ výsledku Učebnice
Obor Písemnictví, masmedia, audiovize
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW Čítárna Munispace Digitální knihovna FF MU
Kód RIV RIV/00216224:14210/14:00076426
Organizační jednotka Filozofická fakulta
ISBN 978-80-210-7053-0
Klíčová slova česky současná portugalská literatura; kolonizace a dekolonizace
Klíčová slova anglicky contemporary Portuguese literature; colonization and decolonization
Štítky kontrola_RIV, Munipress, rivok
Změnil Změnila: Mgr. Vendula Hromádková, učo 108933. Změněno: 27. 10. 2016 08:34.
Anotace
Antologia concebida como o material de estudo das questoes (pós)coloniais na literatura portuguesa do século XX, tendo por objetivo mostrar a variedade com que se tem abordado este tema nas épocas representativas (modernismo, neorrealismo, pósmodernismo etc.). O texto está dividido em duas partes: após a primeira parte, dedicada aos excertos literários (com breve introducao e atividades) segue-se a parte ensaística, oferecendo uma reflexao crítica do tema em questao.
Anotace česky
Čítanka představuje pracovní materiál ke studiu (post)koloniální problematiky v portugalské literatuře a má za cíl poskytnout panoramatický pohled na téma (de)kolonizace v dílčích literárních obdobích 20. století (modernismus, neorealismus, postmodernismus apod.). Čítanka je rozdělena do dvou částí: po stěžejní části věnované literárním ukázkám (s úvodními medailonky a úlohami k ukázkám) následuje část zaměřená na kritickou reflexi traktovaného tématu.
Anotace anglicky
Material for study of (post)colonial question in Portuguese literature which provides a panoramatic outline of the theme of (de)colonization in Portuguese literature in the 20th century. The textbook is divided into two parts: the first part is dedicated to selected literary texts (with breef introduction and activities), the second part provides a critical reflexion (selection of essays).
Zobrazeno: 19. 4. 2024 21:49