SYSLOVÁ, Zora. Zkušenosti ze zavádění včasné péče do českých mateřských škol. Predškolská výchova, časopis pre rodičov, jasle a materské školy, pro teorii a praxi předškolní výchovy. Bratislava: Slovenské pedagogické nakladateľstvo, LXVIII, máj, jún 2013/2014, s. 6-14. ISSN 0032-7220. 2014.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Zkušenosti ze zavádění včasné péče do českých mateřských škol
Název anglicky Experience in the Implementation of Early Care in Czech Kindergartens
Autoři SYSLOVÁ, Zora.
Vydání Predškolská výchova, časopis pre rodičov, jasle a materské školy, pro teorii a praxi předškolní výchovy, Bratislava, Slovenské pedagogické nakladateľstvo, 2014, 0032-7220.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Slovensko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova česky mateřská škola; rodina; sociální znevýhodnění; včasná péče
Klíčová slova anglicky mateřská škola; rodina; sociální znevýhodnění; včasná péče
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: doc. PhDr. Zora Syslová, Ph.D., učo 243595. Změněno: 13. 3. 2015 13:09.
Anotace
Příspěvek seznamuje s výsledky jednoho z projektů zaměřeného na podporu vzdělávání dětí ze sociálně znevýhodněného prostředí v České republice. V rámci projektu vznikla metodika, která přinesla učitelům českých mateřských škol metodickou pomoc a konkrétní příklady aktivit podporujících u dětí rozvoj sociálních a emočních dovedností na základě zkušeností programu Incridible Years v Anglii.
Anotace anglicky
The paper presents the results of one of the projects focused on the education of children from socially disadvantaged backgrounds in the Czech Republic. The project developed a methodology, which brought Czech pre-school teachers methodological assistance and specific examples of activities that support children develop social and emotional skills through experience program Incridible Years in England.
VytisknoutZobrazeno: 19. 4. 2024 15:05