STEHLÍKOVÁ BABYRÁDOVÁ, Hana. Routes, paths and intersections of art and education. In International Conference for Academic Disciplines American University of Roma Italy. 2014.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Routes, paths and intersections of art and education
Název česky Trasy , cesty a průsečíky výtvarného umění a edukace
Autoři STEHLÍKOVÁ BABYRÁDOVÁ, Hana (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání International Conference for Academic Disciplines American University of Roma Italy, 2014.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14410/14:00077007
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova česky výchova umění inovace mezioborovost
Klíčová slova anglicky education art innovation interdisciplinarity
Příznaky Mezinárodní význam
Změnil Změnila: doc. PaedDr. Hana Stehlíková Babyrádová, Ph.D., učo 1422. Změněno: 30. 3. 2015 13:22.
Anotace
This paper presents the results of qualitative research into the interfaces of the development of fine arts and education, performed in the years 2013-14 at the Department of Art Education of the Faculty of Education of Masaryk University, Brno, in the Czech Republic. Examples of artworks and educational events and projects of artists who are also teachers at the university (Hana Stehlíková Babyrádová, Petr Kamenický, Radek Horáček, Masaryk University, Brno) were selected to monitor the analogies, lasting relations and systemic links between the “past”, “present” and “future” of art and education. Art here includes both physical pieces as well as conceptual and intermedial works.
Anotace česky
Příspěvek prezentuje výsledky kvalitativního akčního výzkumu styčných ploch vývoje výtvarného umění a edukace, realizovaného v letech 2013 – 14 na katedře výtvarného umění PdF Masarykovy university v Brně v České republice. Na příkladech vybraných uměleckých děl a pedagogických akcí a projektů těch umělců, kteří jsou zároveň učiteli na vysoké škole (Hana Stehlíková Babyrádová, Petr Kamenický, Radek Horáček, Masarykova univerzita Brno), byly sledovány analogie, trvalé souvislosti a systémová spojení mezi „minulým“, „přítomným“ a „budoucím“ v umělecké tvorbě a v edukaci. Přičemž tvorbou se zde rozumí kromě fyzických děl i díla konceptuální a intermediální.
Návaznosti
MUNI/A/0928/2013, interní kód MUNázev: Výzkum analogií historických aspektů a současných inovativních tendencí v edukaci a v umění (Akronym: Trasy)
Investor: Masarykova univerzita, Výzkum analogií historických aspektů a současných inovativních tendencí v edukaci a v umění, DO R. 2020_Kategorie A - Specifický výzkum - Studentské výzkumné projekty
VytisknoutZobrazeno: 18. 4. 2024 14:15