STÁVKOVÁ, Jana a Zuzana DERFLEROVÁ BRÁZDOVÁ. Konzumace ovoce a zeleniny a jiné stravovací zvyklosti romské populace. Hygiena. Praha: Státní zdravotní ústav, 2014, roč. 59, č. 4, s. 179-183. ISSN 1802-6281.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Konzumace ovoce a zeleniny a jiné stravovací zvyklosti romské populace
Název česky Konzumace ovoce a zeleniny a jiné stravovací zvyklosti romské populace
Název anglicky Fruit and Vegetable Intake and Dietary Habits of Roma Population
Autoři STÁVKOVÁ, Jana (203 Česká republika, garant, domácí) a Zuzana DERFLEROVÁ BRÁZDOVÁ (203 Česká republika, domácí).
Vydání Hygiena, Praha, Státní zdravotní ústav, 2014, 1802-6281.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 30304 Public and environmental health
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14110/14:00077600
Organizační jednotka Lékařská fakulta
Klíčová slova česky ovoce a zelenina; výživové zvyklosti; romská populace
Klíčová slova anglicky fruit and vegetable; dietary habits; Roma population
Štítky EL OK
Změnil Změnila: Soňa Böhmová, učo 232884. Změněno: 24. 4. 2015 13:57.
Anotace
Článek podává náhled na stravovací zvyklosti romské populace od dob minulých až po současnost. V porovnání s tradičním chudým stravováním je dnešní výživa Romů zásadně odlišná. Studií zaměřených na stravování romské populace není mnoho, avšak ty doposud publikované poukazují na několik zásadních nedostatků. Zejména se jedná o nadměrný příjem tuků a jednoduchých sacharidů na úkor bílkovin, ovoce a zeleniny.
Anotace anglicky
The article describes fruit and vegetable intake and dietary habits in Roma population.
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 18:00