ŠTĚRBA, Radim. Etická výchova. 2014.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Etická výchova
Název česky Etická výchova
Název anglicky Ethics Education
Autoři ŠTĚRBA, Radim.
Vydání 2014.
Další údaje
Typ výsledku Přehledové a vzdělávací texty
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova česky etická výchova, morální dilemata, vyjasňování hodnot
Klíčová slova anglicky Ethics Education, moral dilemmas, clarification of values
Změnil Změnil: PhDr. Mgr. Radim Štěrba, Ph.D., DiS., učo 43487. Změněno: 27. 2. 2015 16:23.
Anotace
Teoretické prezentace i návrhy praktických aplikací konceptů, které stojí v základech současného pojetí etické výchovy. Jednalo se zejména o Kohlbergův vývojově kognitivní model, kde představil metodu řešení morálních dilemat. Následně na vybraných aktivitách prezentace nenormativní koncept vyjasňování hodnot S. Simona a L. Howeho.
Anotace česky
Teoretické prezentace i návrhy praktických aplikací konceptů, které stojí v základech současného pojetí etické výchovy. Jednalo se zejména o Kohlbergův vývojově kognitivní model, kde představil metodu řešení morálních dilemat. Následně na vybraných aktivitách prezentace nenormativního konceptu vyjasňování hodnot S. Simona a L. Howeho.
Anotace anglicky
Theoretical presentations and proposals for practical applications of concepts that underlies the current concept of ethics. They were especially Kohlberg cognitive developmental model, which introduced a method of solving moral dilemmas. Following presentations on selected activities a normative concept clarification of values S. Simon and L. Howe.
Návaznosti
CZ.1.07/1.3.41/02.0043, interní kód MUNázev: Systémová podpora trvalého profesního rozvoje (CPD) pedagogických pracovníků propojením pedagogické fakulty se školami na Jižní Moravě (Akronym: EDUCOLAND)
Investor: Jihomoravský kraj, Systémová podpora trvalého profesního rozvoje (CPD) pedagogických pracovníků propojením pedagogické fakulty se školami na Jižní Moravě, 1.3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení
VytisknoutZobrazeno: 1. 9. 2024 01:39