CHMELÍK, Jiří, Barbora KOZLÍKOVÁ, Pavel HUMPOLÍČEK, Milan DOLEŽAL, Antonín HOJNÝ, Miroslava JAREŠOVÁ, Ján BELLA, Michal HROŠ, Pavol ULBRICH, Helena LUKÁŠOVÁ a Tomáš POUZAR. NEWRON 0.97. 2014.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název NEWRON 0.97
Název česky NEWRON 0.97
Autoři CHMELÍK, Jiří, Barbora KOZLÍKOVÁ, Pavel HUMPOLÍČEK, Milan DOLEŽAL, Antonín HOJNÝ, Miroslava JAREŠOVÁ, Ján BELLA, Michal HROŠ, Pavol ULBRICH, Helena LUKÁŠOVÁ a Tomáš POUZAR.
Vydání 2014.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Software
Obor 10201 Computer sciences, information science, bioinformatics
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Organizační jednotka Fakulta informatiky
Příznaky Mezinárodní význam
Změnil Změnil: PhDr. Pavel Humpolíček, Ph.D., učo 11191. Změněno: 28. 1. 2015 18:35.
Anotace
NEWRON application is a therapeutic sofware tool which focuses on supporting the development of persons suffering from various psycho-social disorders. The application consists of a set of games which can continually influence the social perception and social interactions of the target persons, it helps to activate their psychomotor or decision functions and can optimize the usage of modern information technologies to promote their personal development. In the first phase, the target group consists of children and teenagers with autistic spectrum disorders. The application is the result of a close cooperation between the Department of Psychology at the Faculty of Arts and the Human-Computer Interaction Laboratory at the Faculty of Informatics, both from the Masaryk University.
Anotace česky
Aplikace NEWRON je terapeutický software, který je zaměřen na podporu a rozvoj lidí s různými psycho-sociálními obtížemi. Aplikace je složena ze sady her, jejichž prostřednictvím lze průběžně působit na sociální vnímání a sociální interakce jedinců cílové skupiny, aktivovat jejich psychomotorické či rozhodovací funkce a rovněž optimalizovat využívání moderních informačních technologií ve prospěch osobního rozvoje. V první fázi se projekt zaměřuje cíleně na děti a dospívající s diagnostikovanou poruchou autistického spektra (PAS) a je vyvíjen v úzké spolupráci mezi Psychologickým ústavem FF MU a Laboratoří HCI FI MU.
Návaznosti
MUNI/33/10/2014, interní kód MUNázev: Newron – aplikace pro pacienty s poruchou autistického spektra (Akronym: Newron)
Investor: Masarykova univerzita, Newron – aplikace pro pacienty s poruchou autistického spektra
VytisknoutZobrazeno: 19. 3. 2024 05:58