GULOVÁ, Lenka, Markéta SEDLÁKOVÁ a Marie PAVLOVSKÁ. Workhop multikulturních lekcí v prostředí školy s využitím dramatické výchovy. 2014.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Workhop multikulturních lekcí v prostředí školy s využitím dramatické výchovy
Název anglicky Workshop of Multicultural Lessons at Schools with use of Drama Education
Autoři GULOVÁ, Lenka (203 Česká republika, garant, domácí), Markéta SEDLÁKOVÁ (203 Česká republika, domácí) a Marie PAVLOVSKÁ (203 Česká republika, domácí).
Vydání 2014.
Další údaje
Originální jazyk ukrajinština
Typ výsledku Uspořádání workshopu
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Ukrajina
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14410/14:00078658
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova česky Teorie multikulturní výchovy; kvalitativní výzkumná analýza; multikulturní lekce; dramatická výchova; diverzita; předsudky; hodnoty; aktivizace; vzdělávání; škola; žáci.
Klíčová slova anglicky Multicultural education; qualitative research analysis;diversity; prejudice; values; lesson; drama education; school; pupils.
Změnil Změnila: Mgr. Lenka Gulová, Ph.D., učo 5686. Změněno: 29. 3. 2015 22:40.
Anotace
Workshop byl realizovaný pro pedagogické pracovníky z kievských základních škol. Otevřela se zde témata spojená s diverzitou ve školním prostředí, s multikulturní výchovou a s výchovou k hodnotám. Pedagogičtí pracovníci měli mimo jiné možnost seznámit se s různými technikami a metodami práce s žáky a s jinakostí. Součástí byly lekce z dramatické výchovy. Byly prezentovány výsledky kvalitativní výzkumné analýzy. Workshop byl simultánně překládán do ukrajinštiny.
Anotace anglicky
The workshop was done for teachers from primary schools in Kiev. Topics connected with diversity at schools, multicultural education and with value education were addressed. The teachers had the opportunity to become acquainted (among others) with different techniques and methods of work with pupils and with diversity. Drama education lessons were a part of the workshop. Presented the results of qualitative research analysis. The workshop was simultaneously translated into Ukrainian.
Návaznosti
MUNI/A/0741/2012, interní kód MUNázev: Výzkumná šetření zaměřená na sociálně znevýhodněné skupiny (Akronym: ROMCIZ)
Investor: Masarykova univerzita, Výzkumná šetření zaměřená na sociálně znevýhodněné skupiny, DO R. 2020_Kategorie A - Specifický výzkum - Studentské výzkumné projekty
VytisknoutZobrazeno: 28. 3. 2024 10:22