CHOVANCOVÁ, Barbora. The Jigsaw Puzzle of Legal English Syllabus Design: Innovations at Masaryk University Language Centre. In UNICOM 2014, Pardubice. 2014.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název The Jigsaw Puzzle of Legal English Syllabus Design: Innovations at Masaryk University Language Centre
Název česky Tvorba sylabů pro právní angličtiny: Inovance na Masarykově univerzitě
Autoři CHOVANCOVÁ, Barbora (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání UNICOM 2014, Pardubice, 2014.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14640/14:00079141
Organizační jednotka Centrum jazykového vzdělávání
Klíčová slova česky tvorba sylabů; tvorba materiálů; ESP; právní angličtina
Klíčová slova anglicky syllabus design; materials design; ESP; legal English
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnila: PaedDr. Marta Holasová, Ph.D., učo 38218. Změněno: 30. 3. 2015 14:27.
Anotace
Dealing with authentic texts and documents, drafting contracts, writing letters to clients, telephoning skills; these are some of the legal English skills that competent young lawyers should possess, as reflected in the answers provided by recent law graduates in a survey carried out last year at the Faculty of Law MU. The challenge faced by teachers of legal English, while working on the innovation of the course within the Impact project, was to incorporate all these pieces into a meaningful and well-balanced syllabus. This presentation shows how the journey progressed from the initial rough design, through the first drafts to the piloted parts of the innovated course. Putting the pieces into the puzzle was not an easy task but, as will be shown during the presentation, it turned out to be a satisfying experience that culminated in the preparation of a series of lessons that the teachers feel strong about and the students enjoy participating in.
Anotace česky
Právní specialisté musí ovládat celou řadu právních dovedností v angličtině, např. práci s autentickými texty a dokumenty, tvorbu smluv, psaní dopisů klientům a telefonování. V rámci inovace výuky musí vyučující právní angličtiny všechny tyto aspekty právní praxe zahrnout do smysluplného a vyváženého sylabu. Prezentace představuje postup inovace sylabů pro kurzy právní angličtiny od úvodních představ po pilotáž inovovaných výukových bloků. Navzdory náročnosti byla příprava kurzů pozitivní zkušeností pro učitele. Zpětná vazba od studentů prokazuje, že inovace byla úspěšná.
Návaznosti
CZ.1.07/2.2.00/28.0233, interní kód MUNázev: Inovace, metodika a kvalita jazykového vzdělávání a odborného vzdělávání v cizích jazycích v terciární sféře v ČR (Akronym: IMPACT)
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Inovace, metodika a kvalita jazykového vzdělávání a odborného vzdělávání v cizích jazycích v terciární sféře v ČR, 2.2 Vysokoškolské vzdělávání
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 12:14