CHOVANCOVÁ, Barbora. Student Motivation in Legal English Classes. In "Share and Gain": Workshop for Teachers, Translators and Interpreters of Legal English, Suprasl, Poland. 2014.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Student Motivation in Legal English Classes
Název česky Motivace studentů při výuce právní angličtiny
Autoři CHOVANCOVÁ, Barbora (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání "Share and Gain": Workshop for Teachers, Translators and Interpreters of Legal English, Suprasl, Poland, 2014.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Vyžádané přednášky
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Polsko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14640/14:00079142
Organizační jednotka Centrum jazykového vzdělávání
Klíčová slova česky motivace; právní angličtina; výuka jazyka pro specifické účely
Klíčová slova anglicky motivation; ESP; legal English
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnila: PaedDr. Marta Holasová, Ph.D., učo 38218. Změněno: 31. 3. 2015 14:28.
Anotace
This workshop discusses the major theoretical approaches to motivation in the ESP classroom and demonstrates a number of sample activities that can be successfully used by teachers in legal English classes. The workshop also gives the participants the chance to share their experience and exchange their expertise in this area. Where professionals aiming to improve their English skills rely on intrinsic motivation, students often need the impetus of extrinsic motivation provided by the teacher to help them make headway. Stimulating activities and well developed materials can help to achieve this goal. The tools that help to boost the motivation of law undergraduates include for example the use of ICT in both in the classroom and for home assignments or inclusion of clips from legal dramedies to enforce relevant legal concepts and to practice comprehension skills.
Anotace česky
Tento workshop se zabývá hlavními teoretickými východisky týkající se problematiky motivace při výuce ESP. Představeny jsou vzorové aktivity, které lze úspěšně využít při výuce právní angličtiny. Workshop předpokládá sdílení zkušeností mezi jednotlivými účastníky. Zatímco praktikující právníci, kteří chtějí vylepšit svoji angličtinu, spoléhají na vnitřní motivaci, studenti často potřebují impulz v podobě vnější motivace poskytnuté vyučujícím, aby se posunuli dále. Stimulující aktivity a dobře připravené materiály mohou výrazně napomoci. Mezi nástroje, které pomohou dosáhnout cíle, můžeme zahrnout například použití moderních technologií jak ve výuce tak při domácí přípravě nebo využití ukázek z právnických seriálů z USA nebo Velké Británie, s jejichž pomocí lze posílit porozumění právním konceptům a procvičit porozumění.
Návaznosti
CZ.1.07/2.2.00/28.0233, interní kód MUNázev: Inovace, metodika a kvalita jazykového vzdělávání a odborného vzdělávání v cizích jazycích v terciární sféře v ČR (Akronym: IMPACT)
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Inovace, metodika a kvalita jazykového vzdělávání a odborného vzdělávání v cizích jazycích v terciární sféře v ČR, 2.2 Vysokoškolské vzdělávání
VytisknoutZobrazeno: 24. 4. 2024 14:25