VODOVÁ, Libuše. Plod a plodenství: pracovní list. 9 s. 2014.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Plod a plodenství: pracovní list
Název česky Plod a plodenství: pracovní list
Autoři VODOVÁ, Libuše.
Vydání 9 s. 2014.
Další údaje
Typ výsledku Přehledové a vzdělávací texty
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova česky plod, plodenství, souplodí, suché plody, dužnaté plody, pukavé plody, nepukavé plody
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Libuše Vodová, Ph.D., učo 43576. Změněno: 9. 3. 2015 15:51.
Anotace
Pracovní list byl vytvořen pro žáky sedmých ročníků základních škol a studenty nižšího stupně víceletých gymnázií. Skládá se z pěti učebních úloh, ve kterých je nastíněn význam plodu, stavba plodu, rozlišení mezi plodem, plodenstvím a souplodím a také klasifikace plodů. Při navrhování jednotlivých úloh byl důraz kladen na pochopení a použití znalostí a vědomostí v praxi. Pro lepší názornost jsou součástí pracovního listu také autorské fotografie umožňující zprostředkované pozorování vybraných přírodnin. Kromě využití celého pracovního listu, je možné použít učební úlohy také jednotlivě například při samostatné práci žáků nebo domácí přípravě. Jejich vypracování je založeno především na použití již osvojených poznatků, některé úlohy (4 a 5) však mohou být řešeny i na základě práce s literaturou, případně jinými informačními zdroji.
Návaznosti
CZ.1.07/1.3.41/02.0043, interní kód MUNázev: Systémová podpora trvalého profesního rozvoje (CPD) pedagogických pracovníků propojením pedagogické fakulty se školami na Jižní Moravě (Akronym: EDUCOLAND)
Investor: Jihomoravský kraj, Systémová podpora trvalého profesního rozvoje (CPD) pedagogických pracovníků propojením pedagogické fakulty se školami na Jižní Moravě, 1.3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení
VytisknoutZobrazeno: 29. 3. 2024 10:16