VODOVÁ, Libuše. Druhohory: pracovní list. 2014, 11 s.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Druhohory: pracovní list
Název česky Druhohory: pracovní list
Autoři VODOVÁ, Libuše.
Vydání 11 s. 2014.
Další údaje
Typ výsledku Přehledové a vzdělávací texty
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova česky http://educoland.muni.cz/biologie-a-geologie/vymena-zkusenosti/druhohory-pracovni-list/
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Libuše Vodová, Ph.D., učo 43576. Změněno: 9. 3. 2015 15:46.
Anotace
Pracovní list obsahuje deset učebních úloh, které by měly sloužit k procvičení a prohloubení poznatků z historie Země v období druhohor. Vedle vymezení pojmu druhohory, je pozornost věnována klíčovým událostem spjatým s tímto obdobím: vývoji zemské kůry, změnám ve složení flóry a fauny a výskytu druhohorních sedimentů na našem území. Zadání jednotlivých učebních úloh je formulováno heterogenně, přičemž převažují uzavřené úlohy (konkrétně přiřazovací typ). Otevřené úlohy mají kromě odborných poznatků rozvíjet také vyjadřovací schopnosti žáků. V některých úlohách pracovního listu jsou rovněž rozvíjeny mezipředmětové vztahy a to zejména vztah přírodopisu se zeměpisem (v úlohách 3, 7 a 9) a dále také vztah přírodopisu s matematikou (v úloze 2).
Návaznosti
CZ.1.07/1.3.41/02.0043, interní kód MUNázev: Systémová podpora trvalého profesního rozvoje (CPD) pedagogických pracovníků propojením pedagogické fakulty se školami na Jižní Moravě (Akronym: EDUCOLAND)
Investor: Jihomoravský kraj, Systémová podpora trvalého profesního rozvoje (CPD) pedagogických pracovníků propojením pedagogické fakulty se školami na Jižní Moravě, 1.3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 09:47