VODOVÁ, Libuše. Třetihory: pracovní list. 11 s. 2014.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Třetihory: pracovní list
Název česky Třetihory: pracovní list
Autoři VODOVÁ, Libuše.
Vydání 11 s. 2014.
Další údaje
Typ výsledku Přehledové a vzdělávací texty
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova česky http://educoland.muni.cz/biologie-a-geologie/vymena-zkusenosti/tretihorypracovni-list/
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Libuše Vodová, Ph.D., učo 43576. Změněno: 9. 3. 2015 15:55.
Anotace
Pracovní list na téma Třetihory byl vytvořen jako podpůrný materiál pro učitele přírodopisu a zeměpisu na základní školách a víceletých gymnáziích. Tento soubor devíti učebních úloh by měl sloužit k procvičení pojmů a poznatků souvisejících s vývojem planety Země ve třetihorách. Jednotlivé úlohy v pracovním listu jsou zamřeny na vymezení třetihor vůči ostatních geologickým obdobím, hlavní události třetihor, změny ve složení flóry a fauny oproti druhohorám a výskyt třetihorních hornin na území České republiky. Z hlediska formulace učebních úloh převažují otevřené úlohy, a to zejména doplňovací. Z učebních úloh s uzavřenou odpovědí jsou zastoupeny přiřazovací a dichotomické úlohy. Kromě úloh ověřujících zapamatování poznatků, jsou do pracovního listu zařazeny také úlohy vyžadující pochopení nebo aplikaci poznatků. V rámci posílení mezipředmětových vazeb jsou v pracovním listu obsaženy učební úlohy, jak s přesahem do zeměpisu (1, 3, 4 a 8), tak do matematiky (úloha 2).
Návaznosti
CZ.1.07/1.3.41/02.0043, interní kód MUNázev: Systémová podpora trvalého profesního rozvoje (CPD) pedagogických pracovníků propojením pedagogické fakulty se školami na Jižní Moravě (Akronym: EDUCOLAND)
Investor: Jihomoravský kraj, Systémová podpora trvalého profesního rozvoje (CPD) pedagogických pracovníků propojením pedagogické fakulty se školami na Jižní Moravě, 1.3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení
VytisknoutZobrazeno: 18. 4. 2024 04:35