HALÚZKA, Miloš a Jiří ŠIBOR. Ročníková práce jako forma projektového vyučování. Online. In Rusek, M., Köhlerová, V. (eds.). PROJEKTOVÉ VYUČOVÁNÍ V CHEMII A SOUVISEJÍCÍCH OBORECH / PROJECT-BASED EDUCATION IN CHEMISTRY AND RELATED FIELDS X. PRAHA 1: Univerzita Karlova v Praze, Pedagogická fakulta, 2013, s. 45-49. ISBN 978-80-7290-606-2.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Ročníková práce jako forma projektového vyučování
Název česky Ročníková práce jako forma projektového vyučování
Název anglicky YEAR SEMINAR WORK AS A PROJECT-BASED EDUCATION FORM
Autoři HALÚZKA, Miloš (203 Česká republika, garant, domácí) a Jiří ŠIBOR (203 Česká republika, domácí).
Vydání PRAHA 1, PROJEKTOVÉ VYUČOVÁNÍ V CHEMII A SOUVISEJÍCÍCH OBORECH / PROJECT-BASED EDUCATION IN CHEMISTRY AND RELATED FIELDS X, od s. 45-49, 5 s. 2013.
Nakladatel Univerzita Karlova v Praze, Pedagogická fakulta
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání elektronická verze "online"
WWW URL
Kód RIV RIV/00216224:14410/13:00079838
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
ISBN 978-80-7290-606-2
UT WoS 000339813900007
Klíčová slova česky projektové vyučování, ročníková práce, podmínky pro život
Klíčová slova anglicky project-based education; year seminar work; life conditions
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Dana Nesnídalová, učo 831. Změněno: 2. 4. 2015 16:22.
Anotace
Povinná ročníková práce je výhodná v automatickém zapojení všech studentů. Vhodně zvolené téma projektového vyučování v chemii může rozvíjet nejen mezipředmětové vazby, ale může zahrnovat i oblast environmentálního vzdělávání a bližší poznávání regionu. Práce popisuje zkušenosti s realizací ročníkové práce na střední odborné škole na téma „Podmínky pro život“ studentkou třetího ročníku oboru Technické lyceum. Úkolem bylo definovat krajní životní podmínky pro jakoukoli formu života a možné schopnosti organismů přizpůsobit se těmto extrémním vlivům. Na základě zjištěných fyzikálních či chemických extrémů pak bylo provedeno srovnání s podmínkami slučitelnými s životem člověka. Jsou popsány výsledky, které zpracování tohoto tématu přineslo, možnosti dalšího využití práce a přínos práce pro samotnou studentku, pro vedoucího práce a pro školu. Článek referuje o zjištěných výsledcích výzkumu užívání projektového vyučovaní.
Anotace anglicky
Compulsory year seminar work is advantageous in automatic attendance of all students. Suitable choice theme of project-based education in chemistry can develops not only intersubject coupling but subject of environmental learning adn further learning about region. This work describes experiences with realization year seminar work in vocational school on the theme, Life conditions" by 3rd year student of branch Technical lyceum. The goal of project was define extrame life conditions of any kind form of life and possibilities of organisms to conform with this extreme life conditions. On the basis of investigated fyzical or chemical extremes was executed comparison with conditions compatible with the life of man. There are described results of compiling this theme, possibilities of further exploiting and work's contribution for student by herself, for work's leader and for school.
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 03:00