NIZZETTO, Luca. Zařízení pro vakuový odběr vzorků kapaliny. Patent. Číslo: 304902. Vydavatel: Úřad průmyslového vlastnictví. Místo vydání: Česká republika. Název vlastníka: Masarykova Univerzita. Datum registrace: 13. 1. 2014. Datum přijetí: 1. 12. 2014. 2014.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Zařízení pro vakuový odběr vzorků kapaliny
Název anglicky Device for the vacuum sampling of liquid
Autoři NIZZETTO, Luca (380 Itálie, garant, domácí).
Vydání Číslo: 304902, Vydavatel: Úřad průmyslového vlastnictví, Místo vydání: Česká republika, Název vlastníka: Masarykova Univerzita, 2014.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Patent
Obor 10511 Environmental sciences
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14310/14:00079900
Organizační jednotka Přírodovědecká fakulta
Klíčová slova česky vakuový odběr vzorků; chemické kontaminaty; organické polutanty
Klíčová slova anglicky vacuum sampling; chemical contaminants;organic pollutants
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnil: Ing. Filip Vaculovič, učo 233342. Změněno: 9. 4. 2015 12:14.
Anotace
Předkládané řešení se týká zařízeni pro vakuový odběr vzorku kapaliny do alespoň jednoho zásobníku z nedeformovatelného a vodonepropustného materiálu opatřeného alespoň jedním uzavíratelným vedením pro přívod odebíraného vzorku. Podstata řešeni spočívá v tom, že vedeni je osazeno uzavíracím ventilem opatřeným elektricky ovládaným prostředkem pro otevřeni a zavření ventilu, přičemž ventil je propojen s mikroprocesorem pro řízeni času a frekvence otevřeni a zavřeni ventilu, kde ventil a mikroprocesor jsou napájeny z elektrického zdroje a vedení, mikroprocesor, ventil a elektrický zdroj jsou uspořádány ve vodotěsné hlavici, která je vodotěsně spojena s uzavíratelným zásobníkem, který je opatřen prostředkem pro vytvoření vakua uvnitř' zásobníku před uzavřením zásobníku.
Anotace anglicky
The present invention relates to a device for the vacuum sampling fluid into at least one container made of waterproof and non-deformable material having at least one closable line for supplying the sampling. The invention is characterized in that the line is fitted with a shut-off valve provided with electrically controlled means for opening and closing the valve, wherein the valve is connected with the microprocessor for time and frequency open and shut valve, wherein the valve and a microprocessor are powered from an electrical source and line, a microprocessor, a valve and a power source are arranged watertight, which is watertight closable container which is provided with means for creating a vacuum inside the 'container before closing the container.
Návaznosti
LO1214, projekt VaVNázev: Centrum pro výzkum toxických látek v prostředí (Akronym: RECETOX)
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Centrum pro výzkum toxických látek v prostředí
VytisknoutZobrazeno: 19. 4. 2024 20:50