VELICHOVÁ, Helena, Eva LUKÁŠKOVÁ, Zdeněk MÁLEK, Kateřina PITROVÁ, Peter ČUKA and Jakub TROJAN. Consumption Food Basket in School Meals as Part of Catering Management. In Khalid S. Soliman. Innovation Vision 2020: from Regional Development Sustainability to Global Economic Growth. Amsterdam (Netherlands): International Business Information Management Association, 2015, p. 418-431. ISBN 978-0-9860419-4-5.
Other formats:   BibTeX LaTeX RIS
Basic information
Original name Consumption Food Basket in School Meals as Part of Catering Management
Name in Czech Spotřební potravinový koš školního stravování jako součást cateringového managemntu
Authors VELICHOVÁ, Helena, Eva LUKÁŠKOVÁ, Zdeněk MÁLEK, Kateřina PITROVÁ, Peter ČUKA and Jakub TROJAN.
Edition Amsterdam (Netherlands), Innovation Vision 2020: from Regional Development Sustainability to Global Economic Growth, p. 418-431, 14 pp. 2015.
Publisher International Business Information Management Association
Other information
Original language English
Type of outcome Proceedings paper
Field of Study 21101 Food and beverages
Country of publisher Netherlands
Confidentiality degree is not subject to a state or trade secret
Publication form storage medium (CD, DVD, flash disk)
ISBN 978-0-9860419-4-5
UT WoS 000360508700039
Keywords (in Czech) Školní stravování; spotřební koš; potravinářské komodity; nutriční a energetické hodnoty
Keywords in English School meals; consumption basket; food commodities; nutritional and energy values
Tags International impact, Reviewed
Changed by Changed by: RNDr. Jakub Trojan, MSc, Ph.D., učo 151236. Changed: 20/10/2015 15:58.
Abstract
The article is targeted on the role of school meals in ensuring the nutritional needs of children and youth. It shows the main functions of school meals and describes the importance of consumption food basket and its performance in relation to the recommended variety of monthly diet dishes. Consumption basket analysis was conducted in relation to the variety of diets of adolescents in selected grammar schools in South Moravia. Evaluated the percentages of violations, compliance for individual commodities and implementation of consumer baskets in selected schools are solutions and recommendations.
Abstract (in Czech)
Článek je zaměřen na úlohu školního stravování v zajištění nutričních potřeb dětí a mládež. To ukazuje hlavní funkce školního stravování a popisuje význam spotřebního koše potravin a jeho vlastností ve vztahu k doporučením různých měsíčních dietních jídel. Analýza spotřebního koše byla provedena v souvislosti s různými dietami dospívajících ve vybraných gymnáziích na jižní Moravě. Vyhodnocené procenta porušení, dodržování pro jednotlivé komodity a realizace spotřebních koších ve vybraných školách jsou rozhodnutí a doporučení.
PrintDisplayed: 25/8/2024 09:42