p 2015

Ryby ve výživě člověka

JABANDŽIEV, Petr

Basic information

Original name

Ryby ve výživě člověka

Name (in English)

Fish in human nutrition

Authors

JABANDŽIEV, Petr (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution)

Edition

XXIII. neonatologické setkání ; XVII. Hanákovy dny, 2015

Other information

Language

Czech

Type of outcome

Vyžádané přednášky

Field of Study

30000 3. Medical and Health Sciences

Country of publisher

Czech Republic

Confidentiality degree

není předmětem státního či obchodního tajemství

RIV identification code

RIV/00216224:14110/15:00083370

Organization unit

Faculty of Medicine

ISBN

978-80-7177-964-3

Keywords (in Czech)

ryby; výživa

Keywords in English

fish; nutrition

Tags

Změněno: 19/10/2015 11:03, Ing. Mgr. Věra Pospíšilíková

Abstract

V originále

Ryby tvoří od nepaměti důležitou součást jídelníčku člověka. Sdělení shrnuje výhody a nevýhody konzumace ryb se zaměřením na specifika jednotlivých vývojových období života jedince. Zdůrazněny jsou poznatky využitelné v praxi.

In English

Fish have formed an important part of the human diet since ancient times. The present work summarizes the advantages and disadvantages of fish consumption with a focus on the specifics of individual developmental stages of human life. Emphasis is given to findings applicable in everyday clinical practice.