D 2014

Pierre Bourdieu - Úvod ke knize Distinkce: sociální kritika soudnosti

DYTRT, Petr

Basic information

Original name

Pierre Bourdieu - Úvod ke knize Distinkce: sociální kritika soudnosti

Name (in English)

Pierre Bourdieu - Introduction to the book Distinction: A Social Critique of the Judgement of Taste

Authors

DYTRT, Petr (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution)

Edition

1. vyd. Praha, Společenské vědy a audiovize, p. 403-413, 11 pp. 2014

Publisher

Nakladatelství Akademie múzických umění v Praze

Other information

Language

Czech

Type of outcome

Stať ve sborníku

Field of Study

Literature, mass media, audio-visual activities

Country of publisher

Czech Republic

Confidentiality degree

není předmětem státního či obchodního tajemství

Publication form

printed version "print"

References:

RIV identification code

RIV/00216224:14210/14:00080495

Organization unit

Faculty of Arts

ISBN

978-80-7331-313-5

Keywords (in Czech)

Bourdieu Pierre; distinkce; kritika soudnosti; Kant; estetismus

Keywords in English

Pierre Bourdieu; distinctions; Social critique of Judgement of Taste; Kant; aestheticism

Tags

Reviewed
Změněno: 21/3/2016 09:10, Mgr. Vendula Hromádková

Abstract

V originále

Jde o překlad úvodu ke knize P. Bourdieua: La Distinction. Critique sociale du jugement.

In English

It is a translation of the introduction to the P. Bourdieu's book: La Distinction. Critique sociale du jugement (Distinction: A Social Critique of the Judgement of Taste).

Links

KJB901640606, research and development project
Name: MODERNITA V OTAZNÍCÍCH. Současná francouzská románová tvorba versus mýtus modernity
Investor: Academy of Sciences of the Czech Republic, Modernity in Questions. The Contemporary French Novel Production versa the Myth of Modernity