ŠINDLER, Michal. Gastronomie a technologie přípravy pokrmů. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita. 198 s. ISBN 978-80-210-7878-9. 2015.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Gastronomie a technologie přípravy pokrmů
Autoři ŠINDLER, Michal.
Vydání 1. vyd. Brno, 198 s. 2015.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Typ výsledku Učebnice
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
ISBN 978-80-210-7878-9
Štítky Munipress
Změnil Změnila: Mgr. Jana Dykastová, učo 371418. Změněno: 5. 11. 2015 10:42.
Anotace
První kapitola skript prezentuje gastronomii jako vědní disciplínu se zaměřením na historický vývoj. Druhá část učebnice navazuje učivem technologie přípravy pokrmů. V dalších kapitolách autor píše o chemickém složení nejdůležitějších potravin a mikrobiologii potravin. Poslední kapitola je věnována tématu HACCP.
Anotace anglicky
The first part of this university texbook presents gastronomy as a science discipline with the specialization in historical evolution. The second part introduces the topic of the technology of food preparation. In the following parts the author writes about chemical composition of the most important food and microbiology of food. The last part is focused on HACCP.
VytisknoutZobrazeno: 18. 4. 2024 11:36