ŠINDLER, Michal. Gastronomie a technologie přípravy pokrmů. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita. 198 pp. ISBN 978-80-210-7878-9. 2015.
Other formats:   BibTeX LaTeX RIS
Basic information
Original name Gastronomie a technologie přípravy pokrmů
Authors ŠINDLER, Michal.
Edition 1. vyd. Brno, 198 pp. 2015.
Publisher Masarykova univerzita
Other information
Type of outcome Textbook
Confidentiality degree is not subject to a state or trade secret
ISBN 978-80-210-7878-9
Tags Munipress
Changed by Changed by: Mgr. Jana Dykastová, učo 371418. Changed: 5/11/2015 10:42.
Abstract
První kapitola skript prezentuje gastronomii jako vědní disciplínu se zaměřením na historický vývoj. Druhá část učebnice navazuje učivem technologie přípravy pokrmů. V dalších kapitolách autor píše o chemickém složení nejdůležitějších potravin a mikrobiologii potravin. Poslední kapitola je věnována tématu HACCP.
Abstract (in English)
The first part of this university texbook presents gastronomy as a science discipline with the specialization in historical evolution. The second part introduces the topic of the technology of food preparation. In the following parts the author writes about chemical composition of the most important food and microbiology of food. The last part is focused on HACCP.
PrintDisplayed: 19/4/2024 18:53