KLUSOŇOVÁ, Markéta, Michal MALANÍK, Monika STACHOŇOVÁ a Martin ŠKOP. Argumentation 2015 : International Conference on Alternative Methods of Argumentation in Law. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita. 136 s. ISBN 978-80-210-7970-0. 2015.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Argumentation 2015 : International Conference on Alternative Methods of Argumentation in Law
Autoři KLUSOŇOVÁ, Markéta, Michal MALANÍK, Monika STACHOŇOVÁ a Martin ŠKOP.
Vydání 1. vyd. Brno, 136 s. 2015.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Typ výsledku Editorství tematického sborníku, editorství monotematického čísla odborného časopisu
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
ISBN 978-80-210-7970-0
Štítky Munipress
Změnil Změnila: Mgr. Jana Dykastová, učo 371418. Změněno: 5. 11. 2015 11:01.
Anotace
Sborník obsahuje příspěvky přijaté na 4. mezinárodní konferenci o alternativních metodách argumentace v právu (ARGUMENTATION 2015), která proběhla na Právnické fakultě Masarykovy univerzity v Brně dne 10. října 2015. Argumentace je jedním z nejdůležitějších témat v právní filozofii a teorii. Zcela nezávisle na jakýchkoli akademických trendech je však také trvalou a neodmyslitelnou součástí právní praxe, což z ní činí také předmět neutuchajícího vědeckého zájmu. Účelem konference bylo přidat do široké škály současného výzkumu argumentace interdisciplinární perspektivu, zahrnující čtyři konferenční sekce, a to formální model právního myšlení, právo a literaturu, právo a jazyk a konečně právo a vizualizaci. Hlavním cílem konference bylo poskytnout prostor pro rozmanité pohledy na alternativní metody v právní argumentaci tak, a aby byla možná výměna názorů mezi vědci, kteří představují různé metodické postoje.
Anotace anglicky
The present volume will contain papers accepted to and presented at the 4th International Conference on Alternative Methods of Argumentation in Law (ARGUMENTATION 2015) which will took place at the Faculty of Law of Masaryk University in Brno, Czech Republic on October 16, 2015. Argumentation is one of the most important topics in legal philosophy and theory. Quite independently of any academic season fashions, argumentation is also a permanent and irremovable part of legal practice, which makes it also a constant subject of interest of researchers. What our conference is trying to add to the broad picture of contemporary research on argumentation is interdisciplinary perspective, encompassed under the label of four ‘streams’ of the conference, namely, formal model of legal reasoning, law and literature, law and language and finally law and visualization. The main aim of the conference is to provide multifarious views on alternative methods in legal argumentation and to make it possible to exchange views between researchers representing different methodological stances.
VytisknoutZobrazeno: 16. 4. 2024 18:56