MANDELOVÁ, Lucie a Iva HRNČIŘÍKOVÁ. Základy výživy ve sportu. 1.vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2007, 72 s. ISBN 978-80-210-4281-0.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Základy výživy ve sportu
Název anglicky Basic sport nutrition
Autoři MANDELOVÁ, Lucie a Iva HRNČIŘÍKOVÁ.
Vydání 1.vyd. Brno, 72 s. 2007.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Učebnice
Obor Sport a aktivity volného času
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
ISBN 978-80-210-4281-0
Klíčová slova anglicky sport nutriton; sacharides; lipids; proteins
Štítky Munipress
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Martina Dvořáková, učo 180818. Změněno: 23. 11. 2015 16:30.
Anotace
Skripta pojednávají o základech sportovní výživy. Kniha je rozdělena do jednotlivých kapitol, ve kterých jsou popisovány základní živiny (cukry, tuky, bílkoviny) i mikroživiny (minerální látky, vitaminy). Další kapitola je věnována vodě a potřebám tekutin pro sportovce. Několik kapitol se věnuje specificky výživě před, při a po sportovním výkonu. Krátce je zde zmíněna výživa specifických skupin obyvatelstva. Jedna kapitola se věnuje doplňkům stravy. Skriptum je určeno pro studenty FSpS.
Anotace anglicky
Lecture notes treat about basic of sport nutrition. Book is address to students of sports faculty.Book is divided to number of chapter - proteins, sacharides, lipids, vitamins, minerals, nutrition before, in the middle, after sport event and so on.
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 06:47