Informační systém MU
MANDELOVÁ, Lucie and Iva HRNČIŘÍKOVÁ. Základy výživy ve sportu (Basic sport nutrition). 1.vyd. Brno: Masarykova univerzita. 72 pp. ISBN 978-80-210-4281-0. 2007.
Other formats:   BibTeX LaTeX RIS
Basic information
Original name Základy výživy ve sportu
Name (in English) Basic sport nutrition
Authors MANDELOVÁ, Lucie and Iva HRNČIŘÍKOVÁ.
Edition 1.vyd. Brno, 72 pp. 2007.
Publisher Masarykova univerzita
Other information
Original language Czech
Type of outcome Textbook
Field of Study Sport and leisure time activities
Country of publisher Czech Republic
Confidentiality degree is not subject to a state or trade secret
ISBN 978-80-210-4281-0
Keywords in English sport nutriton; sacharides; lipids; proteins
Tags Munipress
Tags Reviewed
Changed by Changed by: Mgr. Martina Dvořáková, učo 180818. Changed: 23/11/2015 16:30.
Abstract
Skripta pojednávají o základech sportovní výživy. Kniha je rozdělena do jednotlivých kapitol, ve kterých jsou popisovány základní živiny (cukry, tuky, bílkoviny) i mikroživiny (minerální látky, vitaminy). Další kapitola je věnována vodě a potřebám tekutin pro sportovce. Několik kapitol se věnuje specificky výživě před, při a po sportovním výkonu. Krátce je zde zmíněna výživa specifických skupin obyvatelstva. Jedna kapitola se věnuje doplňkům stravy. Skriptum je určeno pro studenty FSpS.
Abstract (in English)
Lecture notes treat about basic of sport nutrition. Book is address to students of sports faculty.Book is divided to number of chapter - proteins, sacharides, lipids, vitamins, minerals, nutrition before, in the middle, after sport event and so on.
Displayed: 20/4/2024 00:49