b 2007

Základy výživy ve sportu

MANDELOVÁ, Lucie and Iva HRNČIŘÍKOVÁ

Basic information

Original name

Základy výživy ve sportu

Name (in English)

Basic sport nutrition

Authors

MANDELOVÁ, Lucie and Iva HRNČIŘÍKOVÁ

Edition

1.vyd. Brno, 72 pp. 2007

Publisher

Masarykova univerzita

Other information

Language

Czech

Type of outcome

Učebnice

Field of Study

Sport and leisure time activities

Country of publisher

Czech Republic

Confidentiality degree

není předmětem státního či obchodního tajemství

ISBN

978-80-210-4281-0

Keywords in English

sport nutriton; sacharides; lipids; proteins

Tags

Tags

Reviewed
Změněno: 23/11/2015 16:30, Mgr. Martina Dvořáková

Abstract

V originále

Skripta pojednávají o základech sportovní výživy. Kniha je rozdělena do jednotlivých kapitol, ve kterých jsou popisovány základní živiny (cukry, tuky, bílkoviny) i mikroživiny (minerální látky, vitaminy). Další kapitola je věnována vodě a potřebám tekutin pro sportovce. Několik kapitol se věnuje specificky výživě před, při a po sportovním výkonu. Krátce je zde zmíněna výživa specifických skupin obyvatelstva. Jedna kapitola se věnuje doplňkům stravy. Skriptum je určeno pro studenty FSpS.

In English

Lecture notes treat about basic of sport nutrition. Book is address to students of sports faculty.Book is divided to number of chapter - proteins, sacharides, lipids, vitamins, minerals, nutrition before, in the middle, after sport event and so on.