Detailed Information on Publication Record
2007
Základy výživy ve sportu
MANDELOVÁ, Lucie and Iva HRNČIŘÍKOVÁBasic information
Original name
Základy výživy ve sportu
Name (in English)
Basic sport nutrition
Authors
MANDELOVÁ, Lucie and Iva HRNČIŘÍKOVÁ
Edition
1.vyd. Brno, 72 pp. 2007
Publisher
Masarykova univerzita
Other information
Language
Czech
Type of outcome
Učebnice
Field of Study
Sport and leisure time activities
Country of publisher
Czech Republic
Confidentiality degree
není předmětem státního či obchodního tajemství
ISBN
978-80-210-4281-0
Keywords in English
sport nutriton; sacharides; lipids; proteins
Tags
Tags
Reviewed
Změněno: 23/11/2015 16:30, Mgr. Martina Dvořáková
V originále
Skripta pojednávají o základech sportovní výživy. Kniha je rozdělena do jednotlivých kapitol, ve kterých jsou popisovány základní živiny (cukry, tuky, bílkoviny) i mikroživiny (minerální látky, vitaminy). Další kapitola je věnována vodě a potřebám tekutin pro sportovce. Několik kapitol se věnuje specificky výživě před, při a po sportovním výkonu. Krátce je zde zmíněna výživa specifických skupin obyvatelstva. Jedna kapitola se věnuje doplňkům stravy. Skriptum je určeno pro studenty FSpS.
In English
Lecture notes treat about basic of sport nutrition. Book is address to students of sports faculty.Book is divided to number of chapter - proteins, sacharides, lipids, vitamins, minerals, nutrition before, in the middle, after sport event and so on.