BŘEZKOVÁ, Veronika, Leona MUŽÍKOVÁ and Halina MATĚJOVÁ. Co si dát na talíř? ... aneb pestrost dle potravinové pyramidy (What to put on your plate? … or the colourfulness according to the food pyramid). Výživa a potraviny. Praha: Výživaservis, 2015, vol. 70, No 5, p. 66-68. ISSN 1211-846X.
Other formats:   BibTeX LaTeX RIS
Basic information
Original name Co si dát na talíř? ... aneb pestrost dle potravinové pyramidy
Name (in English) What to put on your plate? … or the colourfulness according to the food pyramid
Authors BŘEZKOVÁ, Veronika (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution), Leona MUŽÍKOVÁ (203 Czech Republic, belonging to the institution) and Halina MATĚJOVÁ (203 Czech Republic, belonging to the institution).
Edition Výživa a potraviny, Praha, Výživaservis, 2015, 1211-846X.
Other information
Original language Czech
Type of outcome Article in a journal
Field of Study 30304 Public and environmental health
Country of publisher Czech Republic
Confidentiality degree is not subject to a state or trade secret
RIV identification code RIV/00216224:14110/15:00084907
Organization unit Faculty of Medicine
Keywords (in Czech) výživa; výchova ke zdraví
Keywords in English nutrition; health education
Tags EL OK, podil
Tags Reviewed
Changed by Changed by: Ing. Mgr. Věra Pospíšilíková, učo 9005. Changed: 8/4/2016 15:00.
Abstract
Článek vychází z výzkumných poznatků projektu Pohyb a výživa (čj. MSMT-5488/2013-210). Informuje o současných výživových doporučeních a ukazuje možnosti využití obrazových výživových doporučení. Na příkladu Pyramidy výživy pro děti vysvětluje hlavní zásady správného stravování.
Abstract (in English)
The article is based on research outcomes of the project Movement and nutrition (Ref. MSMT-5488/2013-210). It covers recent nutritional recommendations and shows possibilities how to use nutritional recommendations in pictures. Using the Food pyramid for children as an example, it clarifies the main principles of proper nutrition.
PrintDisplayed: 21/8/2024 01:24