ŠINDELKOVÁ, Monika, Irena PLUCKOVÁ, Michaela JURČÁKOVÁ a Klára ŠUMBEROVÁ. ,,Život v pohybu" integrovaná tematická výuka jako motivační prvek přírodovědné výuky na základní škole. In Moderní trendy ve vyučování matematiky a přírodovědných předmětů V. 2015. ISBN 978-80-210-8038-6.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název ,,Život v pohybu" integrovaná tematická výuka jako motivační prvek přírodovědné výuky na základní škole
Název anglicky ,,Life in Motion" Integrated Thematic Education as a Motivation of Teaching Science Subjects at Primary School
Autoři ŠINDELKOVÁ, Monika, Irena PLUCKOVÁ, Michaela JURČÁKOVÁ a Klára ŠUMBEROVÁ.
Vydání Moderní trendy ve vyučování matematiky a přírodovědných předmětů V, 2015.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Konferenční abstrakt
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
ISBN 978-80-210-8038-6
Klíčová slova česky Motivace; integrovaná tematická výuka; aktivizační metody
Klíčová slova anglicky Motivation; integrated thematic education; methods of activation
Změnil Změnila: PhDr. Mgr. Monika Bortlíková, učo 322537. Změněno: 25. 2. 2016 10:31.
Anotace
Motivace žáků by měla být vnější a především vnitřní (vycházející z nitra každého žáka). Žák by měl vzdělávací proces vnímat jako smysluplnou činnost a především osobní zkušenost. Nemotivovaní žáci bývají pro učitele jeden z největších problémů a mohou celý proces vyučovaní zkomplikovat. Cílem každého učitele by měla být snaha o hledání vhodných motivačních prvků ve výuce, jež každému žákovi dají pocit kontroly nad vlastním učením. Příspěvek obsahuje náměty pro tvorbu a následnou realizaci integrované tematické výuky pro žáky 7. ročníků základní školy. Tato výuka je zaměřena na zatraktivnění přírodovědných předmětů (chemie, fyziky, přírodopisu a zeměpisu) žákům druhého stupně základní školy pomocí různých aktivizačních metod.
Anotace anglicky
The motivation of students should be primarily external and internal (coming from the inside of each student). Student should see learning process as a meaningful activity and especially personal experience. Unmotivated students are one of the biggest problems for teachers. They can complicate the whole process of teaching. The aim of teacher is to find appropriate motivating elements in education. Every student has a control over their learning process. The article contains ideas for creation of realization of integrated thematic instruction for students of 7th grade primary school. The lessons are focused on the attractiveness of sciences subjects (chemistry, physics, biology and geography) to students at primary school by using a variety of activation methods.
VytisknoutZobrazeno: 1. 9. 2024 01:38