JANÍČKOVÁ, Vlasta and Luděk JANČÁŘ. Réva vinná – výukový multimediální subsystém (Vine – educational multimedia subsystem). In Monika Šindelková (ed.). Moderní trendy ve vyučování matematiky a přírodovědných předmětů V. 1. vydání. Brno: Masarykova univerzita, 2015, p. 40-45. ISBN 978-80-210-8136-9.
Other formats:   BibTeX LaTeX RIS
Basic information
Original name Réva vinná – výukový multimediální subsystém
Name in Czech Réva vinná – výukový multimediální subsystém
Name (in English) Vine – educational multimedia subsystem
Authors JANÍČKOVÁ, Vlasta and Luděk JANČÁŘ.
Edition 1. vydání. Brno, Moderní trendy ve vyučování matematiky a přírodovědných předmětů V, p. 40-45, 6 pp. 2015.
Publisher Masarykova univerzita
Other information
Original language Czech
Type of outcome Proceedings paper
Field of Study 50300 5.3 Education
Country of publisher Czech Republic
Confidentiality degree is not subject to a state or trade secret
Publication form storage medium (CD, DVD, flash disk)
Organization unit Faculty of Education
ISBN 978-80-210-8136-9
Keywords (in Czech) réva vinná; víno; výuka; multimédia; výukový systém
Keywords in English vine; wine; education; multimedia; educational system
Tags Reviewed
Changed by Changed by: doc. RNDr. Luděk Jančář, CSc., učo 1692. Changed: 7/3/2016 11:23.
Abstract
Výukový multimediální subsystém Réva vinná přibližuje studentům VŠ a SŠ základní problematiku od historie pěstování révy vinné až po výrobu a analýzu vína. Skládá se z několika částí – réva vinná, odrůdy a pěstování, sběr hroznů a jejich zpracování, výroba vína, vinařské oblasti, kategorie vín, analýza vín (smyslové zkoušky, vinná kyselina, SO2), testy ověřující danou problematiku. Jednotlivé části subsystému Réva vinná jsou dokumentovány názornými fotogaleriemi, popř. videogaleriemi. Praktické návody analýz jsou využívány v laboratorních cvičeních z analytické chemie.
Abstract (in English)
The educational multimedia subsystem Vine describes problems from the history of cultivating vine to production and analysis of wine for students of universities and secondary schools. The subsystem contents several parts – vine, varieties and cultivating, collection of grapes and their processing, production of wine, wine regions, categories of wines, analysis of wines (sensory tests, tartaric acid, SO2), training tests verifying of given problems. Individual parts of the subsystem Vine are documented of photogalleries or videogalleries. Practical procedures of analyses are used in laboratory exercises from the analytical chemistry.
PrintDisplayed: 27/7/2024 13:45