VOJTOVÁ, Věra a Lucie NOVÁČKOVÁ. Podpora zvládání nepříznivých životních situací v intervenci. In Červenka Karel, Vojtová Věra, Petr Kachlík. FAKTORY RESILIENCE V INTERVENCI 3P JAKO KONCEPT INKLUZIVNÍCH STRATEGIÍ V ETOPEDII. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2015, s. 57-66. ISBN 978-80-210-8131-4.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Podpora zvládání nepříznivých životních situací v intervenci
Název česky Podpora zvládání nepříznivých životních situací v intervenci
Název anglicky Support of Coping Strategies in Intervention
Autoři VOJTOVÁ, Věra a Lucie NOVÁČKOVÁ.
Vydání 1. vyd. Brno, FAKTORY RESILIENCE V INTERVENCI 3P JAKO KONCEPT INKLUZIVNÍCH STRATEGIÍ V ETOPEDII, od s. 57-66, 10 s. 2015.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
ISBN 978-80-210-8131-4
Klíčová slova česky dobrovolný diagnostický pobyt; adolescence; složité životní situace; hodnocení.
Klíčová slova anglicky voluntary assessment stay; adolescence; difficult life situations; assessment.
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: doc. PhDr. Věra Vojtová, Ph.D., učo 17410. Změněno: 15. 3. 2016 17:48.
Anotace
Kapitola| se zaměřuje na jednu z možných cest pomoci dospívajícím s odlišným chováním, jíž jsou dobrovolné diagnostické pobyty realizované v Diagnostických ústavech pro mládež. Text si klade za cíl shrnout poznatky a pro praxi zajímavá zjištění z výzkumného šetření prováděného s pěti dospívajícími, kteří dobrovolný diagnostický pobyt absolvovali. Popsat jejich názory, touhy a pocity, shrnout změny, k nimž v průběhu dobrovolného pobytu u dospívajících došlo a také uvést metody, přístupy či formy práce, které posílily schopnost těchto dospívajících těžké životní situace lépe zvládat.
Anotace anglicky
The chapter focuses on one possible way to help young people with different behavior, which are voluntary diagnostic stays realized in diagnostic facilities for youth. The text aims to summarize the findings of a research carried out with five teenagers who have completed voluntary diagnostic stay. The text describes the views, wishes and feelings, changes that have occurred during voluntary stay in adolescents too. The text describes more the methods, approaches and forms of work that strengthened the ability of these adolescents, difficult life situations better manage.
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 01:10