VOJTOVÁ, Věra a Jan OLBERT. Diagnostika a intervence v praxi školní družiny. In Červenka Karel, Vojtová Věra, Petr Kachlík. Faktory resilience v intervenci 3P jako koncept inkluzivních strategií v etopedii. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita. s. 67-80, 13 s. ISBN 978-80-210-8131-4. 2015.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Diagnostika a intervence v praxi školní družiny
Název česky Diagnostika a intervence v praxi školní družiny
Název anglicky Assessment and Intervention in the Afternoon School Club
Autoři VOJTOVÁ, Věra a Jan OLBERT.
Vydání 1. vyd. Brno, Faktory resilience v intervenci 3P jako koncept inkluzivních strategií v etopedii, od s. 67-80, 13 s. 2015.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
ISBN 978-80-210-8131-4
Klíčová slova česky Intervence; volnočasové aktivity; sociometrie; ADHD; dramika.
Klíčová slova anglicky Intervention; free times activities; sociometrics; ADHD; drama education.
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: doc. PhDr. Věra Vojtová, Ph.D., učo 17410. Změněno: 15. 3. 2016 17:20.
Anotace
Cílem výzkumu bylo vymezit a ověřit interevenční program, který se skládá ze dvou částí podpořený sociometrií, která byla vypracována před i po intervenčním působení. Cíl intervenčního programu je tedy podpořit děti s problémy v chování v prostředí školní družiny. Pomocí sociometrie a výsledného sociogramu jsem zaznamenal vztahy ve skupině dětí, které se v prostředí školní družiny zúčastnily. Na základě diagnostiky jsem vybral dramiku, dramatizaci chování doplněnou o verbalizaci chování jako vhodnou intervenci.
Anotace anglicky
The aim was to identify and verify the intervention program, which consists of two parts supported sociometrics that has been done before and after interventional activity. Objective intervention program is therefore to encourage children with behavioral problems in school environment clubs. Using the resulting sociogram I saw relationships in a group of children who are in an after-school clubs participated. Based on the diagnosis, I chose dramika, a dramatization of behavior accompanied by verbalization behavior as appropriate intervention.
VytisknoutZobrazeno: 19. 4. 2024 18:27