LUKÁŠKOVÁ, Eva, Helena VELICHOVÁ, Zdeněk MÁLEK, Jakub TROJAN and Lenka KOZÁKOVÁ. Analýza potřebného množství základních druhů potravin pro obyvatele Jihomoravského kraje jako podklad pro plánování výživy (Analysis of the Necessary Amount of Basic Food for the Residents of the South Moravian Region as a Basis for Planning Nutrition). In Nové trendy v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu. Sborník příspěvků z deváté mezinárodní vědecké konference. 1. vydání. Brno: Vysoká škola obchodní a hotelová, 2016, p. 77-84, 7 pp. ISBN 978-80-87300-89-3.
Other formats:   BibTeX LaTeX RIS
Basic information
Original name Analýza potřebného množství základních druhů potravin pro obyvatele Jihomoravského kraje jako podklad pro plánování výživy
Name in Czech Analýza potřebného množství základních druhů potravin pro obyvatele Jihomoravského kraje jako podklad pro plánování výživy
Name (in English) Analysis of the Necessary Amount of Basic Food for the Residents of the South Moravian Region as a Basis for Planning Nutrition
Authors LUKÁŠKOVÁ, Eva, Helena VELICHOVÁ, Zdeněk MÁLEK, Jakub TROJAN and Lenka KOZÁKOVÁ.
Edition 1. vydání. Brno, Nové trendy v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu. Sborník příspěvků z deváté mezinárodní vědecké konference, p. 77-84, 7 pp. 2016.
Publisher Vysoká škola obchodní a hotelová
Other information
Original language Czech
Type of outcome Proceedings paper
Country of publisher Czech Republic
Confidentiality degree is not subject to a state or trade secret
Publication form printed version "print"
ISBN 978-80-87300-89-3
Keywords (in Czech) energetický příjem; potravina; obyvatel; Jihomoravský kraj
Keywords in English energy intake; food; habitant; South Moravia region
Tags Reviewed
Changed by Changed by: RNDr. Jakub Trojan, MSc, Ph.D., učo 151236. Changed: 28/4/2016 19:43.
Abstract
Článek představuje výsledky analýzy potřeby základních druhů potravin pro obyvatele Jihomoravského kraje. Provedená analýza je založena na propočtu naplnění energetického příjmu pro osobu na den. Obyvatelstvo bylo rozděleno podle pohlaví a věku pro stanovení energetické hodnoty příjmu potravin prostřednictvím využití základních druhů potravin. Zjištěná data mohou sloužit jako podklad pro zjištění míry potravinové soběstačnosti v naší zemi.
Abstract (in English)
The article presents the results of the analysis of the needs of basic foods for residents of South Moravia region. The analysis performed is based on a calculation of the fulfillment of energy intake per person per day. The population was divided by sex and age to determine the energy value of food intake through the use of basic foods. Observed data can serve as a relevant basis for the fulfillment of the food sufficiency.
PrintDisplayed: 25/8/2024 09:43