MIKEŠ, Marek. Food and Parody in Santo Kyoden's Chushingura sokuseki ryori. In Food in Japanese Studies. 2016.
Other formats:   BibTeX LaTeX RIS
Basic information
Original name Food and Parody in Santo Kyoden's Chushingura sokuseki ryori
Name in Czech Jídlo a parodie v díle Čúšingura sokuseki rjóri Santó Kjódena
Authors MIKEŠ, Marek.
Edition Food in Japanese Studies, 2016.
Other information
Type of outcome Presentations at conferences
Confidentiality degree is not subject to a state or trade secret
Organization unit Faculty of Arts
Keywords (in Czech) japonská literatura, období edo, jídlo, parodie
Keywords in English Japanese literature, Edo period, food, parody
Tags International impact
Changed by Changed by: Mgr. Igor Hlaváč, učo 342491. Changed: 2/5/2019 08:42.
Abstract
A presentation at an international conference titled "Food in Japanese Studies" held by Charles University in Prague. A brief history of Kanadehon Chushingura and its adaptations was presented, followed by an analysis of parodic techniques employed by Santo Kyoden in his Chushingura sokuseki ryori, with attention payed mostly to the frequently appearing motives of food.
Abstract (in Czech)
Příspěvek na mezinárodní konferenci "Food in Japanese Studies" pořádané Univerzitou Karlovou v Praze. Byla krátce prezentována historie díla Kanadehon Čúšingura a jeho adaptací a následně byla představena analýza parodických postupů Santó Kjódena v jeho díle Čúšingura sokuseki rjóri se zaměřením především na hojně se vyskytující motivy jídla.
Links
MUNI/FR/1328/2015, interní kód MUName: Inovace kurzu JAP232 Dějiny zábavy v Japonsku
Investor: Masaryk University
PrintDisplayed: 23/7/2024 18:27