KOCHLÁŇOVÁ, Tatiana, David KIJ, Jana KOPECKÁ, Petra KUBIZNIAKOVÁ and Dagmar MATOULKOVÁ. Kvasinky non-Saccharomyces a jejich význam v pivovarském průmyslu – II část (Non-Saccharomyces yeasts and their importance in the brewing industry – part II.). Kvasný Průmysl. Praha: Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s., 2016, vol. 62, 7-8, p. 206-214. ISSN 0023-5830. |
Other formats:
BibTeX
LaTeX
RIS
@article{1350083, author = {Kochláňová, Tatiana and Kij, David and Kopecká, Jana and Kubizniaková, Petra and Matoulková, Dagmar}, article_location = {Praha}, article_number = {7-8}, keywords = {Kluyveromyces; nonalcoholic beer; low-alcohol beer; non-Saccharomyces; Pichia; Torulaspora; Wickerhamomyces}, language = {cze}, issn = {0023-5830}, journal = {Kvasný Průmysl}, title = {Kvasinky non-Saccharomyces a jejich význam v pivovarském průmyslu – II část}, volume = {62}, year = {2016} }
TY - JOUR ID - 1350083 AU - Kochláňová, Tatiana - Kij, David - Kopecká, Jana - Kubizniaková, Petra - Matoulková, Dagmar PY - 2016 TI - Kvasinky non-Saccharomyces a jejich význam v pivovarském průmyslu – II část JF - Kvasný Průmysl VL - 62 IS - 7-8 SP - 206-214 EP - 206-214 PB - Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s. SN - 00235830 KW - Kluyveromyces KW - nonalcoholic beer KW - low-alcohol beer KW - non-Saccharomyces KW - Pichia KW - Torulaspora KW - Wickerhamomyces N2 - Non-Saccharomyces kvasinky (Torulaspora, Zygosaccharomyces, Saccharomycodes) mohou být použity k výrobě nealkoholických a nízkoalkoholických piv a přispívat ke vzniku zajímavých chuťových atributů. Kvasinky rodů Pichia, Meyerozyma, Geotrichum nebo Wickerhamomyces se mohou využít k biologické kontrole plísní při sladování a skladování sladu. V článku je uvedena charakteristika a taxonomické zařazení kvasinek rodů Torulaspora a Kluyveromyces. Popsáno je i využití dalších non-Saccharomyces kvasinek v pivovarském průmyslu, např. při degradaci chmelových látek z odpadního chmele a ochucování piva. ER -
KOCHLÁŇOVÁ, Tatiana, David KIJ, Jana KOPECKÁ, Petra KUBIZNIAKOVÁ and Dagmar MATOULKOVÁ. Kvasinky non-Saccharomyces a jejich význam v pivovarském průmyslu – II část (Non-Saccharomyces yeasts and their importance in the brewing industry – part II.). \textit{Kvasný Průmysl}. Praha: Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s., 2016, vol.~62, 7-8, p.~206-214. ISSN~0023-5830.
|