ROUBAL, Jan, Gianni FRANCESETTI, Philip BROWNELL, Joseph MELNICK a Jelena ZELESKOV_DJORIC. Bridging practice and research in Gestalt therapy. In Jan Roubal. MELNICK, Joseph a Jelena ZELESKOV-DJORIC. Towards a Research Tradition in Gestalt Therapy. 1. vyd. Newcastle upon Tyne: Cambridge Scholars Publishing. s. 10-25. Gestalt Therapy Series. ISBN 1-4438-0734-6. 2016.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Bridging practice and research in Gestalt therapy
Název česky Přemosťování praxe a výzkumu v gestalt terapii
Autoři ROUBAL, Jan (203 Česká republika, garant, domácí), Gianni FRANCESETTI (380 Itálie), Philip BROWNELL (840 Spojené státy), Joseph MELNICK (840 Spojené státy) a Jelena ZELESKOV_DJORIC (36 Austrálie).
Vydání 1. vyd. Newcastle upon Tyne, Towards a Research Tradition in Gestalt Therapy, od s. 10-25, 16 s. Gestalt Therapy Series, 2016.
Nakladatel Cambridge Scholars Publishing
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Obor 50100 5.1 Psychology and cognitive sciences
Stát vydavatele Velká Británie a Severní Irsko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Kód RIV RIV/00216224:14230/16:00088239
Organizační jednotka Fakulta sociálních studií
ISBN 1-4438-0734-6
Klíčová slova česky výzkum psychoterapie; gestalt terapie; propojení praxe a výzkumu
Klíčová slova anglicky psychotherapy research; gestalt therapy; connecting practice and research
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnil: doc. MUDr. Jan Roubal, Ph.D., učo 203735. Změněno: 3. 1. 2017 19:44.
Anotace
There are clear benefits for a practitioner to be involved in a research process. Using research we start to understand our work in a new way, we allow new insights to come into awareness. As Gestalt therapists, and moreover as trainers or people involved in organizations, we have the responsibility for having a vision for the future. Our vision is that Gestalt therapists enter more and more into dialogue with the wider community of psychotherapists. That they can raise their voice and listen to others in order to teach and learn from each other. That Gestalt therapy fully participates in the movements, developments and the growth of the psychotherapy community.
Anotace česky
Pro psychoterapeuta v praxi představuje zapojení se do výzkumu jasný přínos. Díky výzkumu porozumíme naší práci novým způsobem a uvědomíme si nové souvislosti. Jako gestalt terapeuti a především jako lektoři a lidé pracující v odborných organizacích máme zodpovědnost za to, abychom měli vizi do budoucna. Naší vizí je, že gestalt terapeuti budou více a více vstupovat do dialogu s širší komunitou psychoterapeutů. Že budou schopni pozvednout hlas a také naslouchat ostatním, učit a učit se. Vizí je, že gestalt terapie se bude plně účastnit trendů, vývoje a růstu celé psychoterapeutické komunity.
Návaznosti
GAP407/11/0141, projekt VaVNázev: Utváření integrativní psychoterapeutické perspektivy: analýza výcviku integrace v psychoterapii
Investor: Grantová agentura ČR, Utváření integrativní psychoterapeutické perspektivy: analýza výcviku integrace v psychoterapii
VytisknoutZobrazeno: 29. 3. 2024 12:36