PUNOVÁ, Monika. Praktické vzdělávání studentů sociální práce v organizacích. Civilia. Nakladatelství Epocha s.r.o., roč. 7, č. 1, s. 12-29. ISSN 1805-3963. 2016.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Praktické vzdělávání studentů sociální práce v organizacích
Název anglicky Field education of social work students at placements
Autoři PUNOVÁ, Monika (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání Civilia, Nakladatelství Epocha s.r.o. 2016, 1805-3963.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14230/16:00091698
Organizační jednotka Fakulta sociálních studií
Klíčová slova anglicky Field education; Social work student; Practice teacher; Practice placement
Změnil Změnila: doc. PhDr. Monika Punová, Ph.D., učo 11547. Změněno: 13. 3. 2018 12:27.
Anotace
Odborná stať se zaměřuje na praktické vzdělávání (praxi a supervizi) studentů sociální práce na Katedře sociální politiky a sociální práce Masarykovy Univerzity v Brně. Praktické vzdělávání je velmi důležitou součástí vzdělávání v sociální práci. Podobně jako je tomu v řadě dalších zemí, v České republice je studium sociální práce kombinací vzdělávání ve škole i v terénu. Autorka zdůrazňuje důležitost vzdělávání v organizacích poskytujících sociální služby a klíčovou roli instruktorů z těchto organizací. Prezentuje empirická zjištění z výzkumu zaměřeného na zkušenosti instruktorů z organizací, jež doprovází studenty na praxi. Zároveň analyzuje možné rizikové a protektivní činitele praktického vzdělávání v organizacích a vyvozuje možné implikace pro curriculum praxí a supervizí studentů.
Anotace anglicky
This essay focuses on practical training of high school´s social work students at Social policy and social work department at Masaryk University Brno. Field education is very important element of social work education. In the Czech Republic, as in most other countries, social work student learning is a combination of a college based education and field education. Author discuses importance of field education in social work placements and the crucial role of practice teachers from placements. There are presented empirical findings from survey which examined the experience of practice teachers engaged in field education. Author analyses possible risk and protective factors of field education in placements and discusses possible implications on the practical curriculum education.
VytisknoutZobrazeno: 19. 4. 2024 03:17