REŠKOVÁ, Ivana. Jazyk pro specifické účely v klinické medicíně. In Language Centres in Higher Education: Sharing, Innovations, Research, Methodology and Best Practices, 2015. 2015.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Jazyk pro specifické účely v klinické medicíně
Název česky Jazyk pro specifické účely v klinické medicíně
Název anglicky Language for Specific Purposes in Clinical Medicine
Autoři REŠKOVÁ, Ivana.
Vydání Language Centres in Higher Education: Sharing, Innovations, Research, Methodology and Best Practices, 2015. 2015.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Centrum jazykového vzdělávání
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnila: PhDr. Ivana Rešková, Ph.D., učo 45152. Změněno: 20. 11. 2016 23:16.
Anotace
Příspěvek se zabývá specifiky jazyka pro specifické účely, konkrétně češtiny využívané zahraničními mediky a lékaři v klinických oborech medicíny. Čeština pro lékaře je dynamicky se rozvíjejícím oborem výuky češtiny pro cizince, který spojuje lingvistické dovednosti s odbornými znalostmi. Představuje pro potenciálního uživatele šanci bezprostředního kontaktu v komunikační situaci a současně je důležitou součástí interkulturní komunikace.
Anotace anglicky
The paper deals with the specifics of language for specific purposes, namely the Czech for foreign medical students and physicians in the clinical medicine. Czech for physicians is a rapidly developing field of teaching Czech for foreigners, which combines linguistic skills with medical knowledge. The users of Medical Czech have a great chance to participate in the authentic communicative situation and also in the intercultural communication at the same time.
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 11:03