WEISSAR, Tomáš, Klára MODLÍKOVÁ, Natália GACHALLOVÁ, Lenka BIDMONOVÁ, Tereza ŠEVČÍKOVÁ, Kristýna HVIŽĎOVÁ, Andrea SALAYOVÁ, Marcela STRAKOVÁ a Veronika VALIGURSKÁ. Gnóthi seauton aneb z dějin klasických studií na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity v Brně. 2016.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Gnóthi seauton aneb z dějin klasických studií na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity v Brně
Název anglicky Gnóthi seauton or the Fragments from the History of Classical Studies at the Faculty of Arts, Masaryk University, Brno
Autoři WEISSAR, Tomáš (203 Česká republika, garant, domácí), Klára MODLÍKOVÁ (203 Česká republika, domácí), Natália GACHALLOVÁ (703 Slovensko, domácí), Lenka BIDMONOVÁ (203 Česká republika, domácí), Tereza ŠEVČÍKOVÁ (203 Česká republika, domácí), Kristýna HVIŽĎOVÁ (203 Česká republika, domácí), Andrea SALAYOVÁ (703 Slovensko, domácí), Marcela STRAKOVÁ (203 Česká republika, domácí) a Veronika VALIGURSKÁ (203 Česká republika).
Vydání 2016.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Uspořádání (zogranizování) výstavy (s/bez krit. katal.)
Obor 60101 History
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14210/16:00092100
Organizační jednotka Filozofická fakulta
Klíčová slova česky dějiny oboru; klasická studia; Filozofická fakulta; Masarykova univerzita; Brno
Klíčová slova anglicky history of a study field; Classical studies; Faculty of Arts; Masaryk University; Brno
Štítky rivok
Příznaky Mezinárodní význam
Změnil Změnila: doc. Mgr. Katarina Petrovićová, Ph.D., učo 10362. Změněno: 16. 2. 2017 16:29.
Anotace
Výstava přináší pohled do dějin klasických studií na FF MU s důrazem na významné osobnosti, které zde na tomto poli působily. Určena je však nejen studentům Ústavu klasických studií, kteří mají možnost dozvědět se jejím prostřednictvím něco o dějinách vlastního oboru, ale široké fakultní veřejnosti. Dějiny brněnské klasické filologie jsou totiž zasazeny do širšího kontextu osudů celé fakulty a politického dění vůbec. Průvodní text na výstavních panelech doplňují historické fotografie a další archivní materiály jak v reprodukované podobě, tak také fyzicky přítomné ve výstavních vitrínách. K dispozici je brožura v češtině i v angličtině.
Anotace anglicky
The exhibition offers an insight into the history of Classical studies at the Faculty of Arts, Masaryk University, Brno, whereas important persons connected with this field of study are emphasized. It is destined not only for students of the Department of Classical studies to make them familiar with the history of the field the chose to study, but to the whole faculty community, since the history of Classical studies in Brno is presented in a wider historical context. The text of the exhibition is accompanied by old photos and other archival materials. A brochure in English is available.
Návaznosti
MUNI/A/1058/2015, interní kód MUNázev: Výzkum starověkých jazyků, jejich literatur a příslušných kultur (Akronym: Staré jazyky a kultury)
Investor: Masarykova univerzita, Výzkum starověkých jazyků, jejich literatur a příslušných kultur, DO R. 2020_Kategorie A - Specifický výzkum - Studentské výzkumné projekty
VytisknoutZobrazeno: 28. 3. 2024 13:02