KVASNIČKA, Michal, Rostislav STANĚK a Ondřej KRČÁL. Software pro stahování dat z Věstníku veřejných zakázek pprobber. 2016.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Software pro stahování dat z Věstníku veřejných zakázek pprobber
Název česky Software pro stahování dat z Věstníku veřejných zakázek pprobber
Autoři KVASNIČKA, Michal (203 Česká republika, garant, domácí), Rostislav STANĚK (203 Česká republika, domácí) a Ondřej KRČÁL (203 Česká republika, domácí).
Vydání 2016.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Software
Obor 50202 Applied Economics, Econometrics
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW Stránka, kde je software ke stažení.
Kód RIV RIV/00216224:14560/16:00087650
Organizační jednotka Ekonomicko-správní fakulta
Klíčová slova česky stahování dat; veřejné zázky; česká republika
Klíčová slova anglicky download data; public procurement; czech republic
Technické parametry Software pprobber je napsán v jazyce Python 2.7. Skládá se ze dvou částí: 1) Program pprob.py stahuje data z Věstníku veřejných zakázek a ukládá předzpracovaná data do přechodné formy dat. Program se spouští z příkazového řádku a jako parametry bere zejména počáteční a koncové datum stahování, číslo stahovaného formuláře a jméno souboru s přechodnou formou dat. 2) Program ppsteal.py zpracuje přechodnou formu dat do výsledného CSV souboru. Program se spouští z příkazového řádku. Software je určen primárně pro použití Úřade pro ochranu hospodářské soutěže. Univerzity jej však mohou využít zdarma pro výzkumné účely.
Změnil Změnila: Mgr. Kateřina Oleksíková, Ph.D., učo 240814. Změněno: 6. 4. 2018 14:36.
Anotace
Software pprobber downloads data from the Czech official public procurement registry (Věstník veřejných zakázek) and converts them do a CSV file. The data are needed to detect collusive practices in public procurement. The software has been created for the Czech anti-monopoly authority (Úřad pro ochranu hospodářské soutěže). Its creation was supported by grant TD03000121 by TAČR.
Anotace česky
Software pprobber stahuje data z Věstníku veřejných zakázek a konvertuje je do souboru CSV. Tato data jsou nezbytná pro detekci koluzivního jednání ve veřejných zakázkách v České republice. Software byl vytvořen pro Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Vznikl za podpory grantu TAČR č. TD03000121.
Návaznosti
TD03000121, projekt VaVNázev: Tvorba systému automatické detekce jednání podezřelého z koluze ve veřejných zakázkách
Investor: Technologická agentura ČR, Tvorba systému automatické detekce jednání podezřelého z koluze ve veřejných zakázkách
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 12:02