BALÍK, Josef, Jaromír VEVERKA, Marie KYSELÁKOVÁ, Pavel HÍC, Miroslav HORÁK, Eva TOMÁNKOVÁ, Petr ŠNURKOVIČ, Milan HOUŠKA, Karel KÝHOS, Jan TŘÍSKA, Naděžda VRCHOTOVÁ, Jiří TOTUŠEK, Danuše LEFNEROVÁ a Jindřich SOBOTA. Způsob výroby termomacerovaného hroznového moštu s přídavkem kyseliny L-askorbové. 2016. Patent. Číslo: 306301. Vydavatel: Úřad průmyslového vlastnictví. Místo vydání: Česká republika. Název vlastníka: Mendlova univerzita v Brně, Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i., Masarykova univerzita, Centrum výzkumu globální změny AV ČR, v.v.i., Vinařství Valtice, s.r.o. Datum registrace: 11. 3. 2011. Datum přijetí: 12. 10. 2016.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Způsob výroby termomacerovaného hroznového moštu s přídavkem kyseliny L-askorbové
Název anglicky Process for producing thermo-macerated must with addition of L-ascorbic acid
Autoři BALÍK, Josef (203 Česká republika), Jaromír VEVERKA (203 Česká republika), Marie KYSELÁKOVÁ (203 Česká republika), Pavel HÍC (703 Slovensko), Miroslav HORÁK (203 Česká republika), Eva TOMÁNKOVÁ (203 Česká republika), Petr ŠNURKOVIČ (203 Česká republika), Milan HOUŠKA (203 Česká republika), Karel KÝHOS (203 Česká republika), Jan TŘÍSKA (203 Česká republika), Naděžda VRCHOTOVÁ (203 Česká republika), Jiří TOTUŠEK (203 Česká republika, domácí), Danuše LEFNEROVÁ (203 Česká republika, garant, domácí) a Jindřich SOBOTA (203 Česká republika).
Vydání Číslo: 306301, Vydavatel: Úřad průmyslového vlastnictví, Místo vydání: Česká republika, Název vlastníka: Mendlova univerzita v Brně, Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i., Masarykova univerzita, Centrum výzkumu globální změny AV ČR, v.v.i., Vinařství Valtice, s.r.o. 2016.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Patent
Obor 21101 Food and beverages
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Kód RIV RIV/00216224:14110/16:00087681
Organizační jednotka Lékařská fakulta
Klíčová slova anglicky thermo-macerated must; L-ascorbic acid
Změnil Změnila: Ing. Mgr. Věra Pospíšilíková, učo 9005. Změněno: 20. 3. 2017 15:54.
Anotace
Způsob výroby termomacerovaného hroznového moštu s přídavkem kyseliny L-askorbové probíhá tak, že kyselina L-askorbová se přidá v minimálním množství l mg na l kg hroznů nebo do hroznové drti, přičemž tato směs se termomaceruje po dobu minimálně l minuty při minimální teplotě 50 °C. Termomacerované hrozny s přídavkem kyseliny L-askorbové nebo termomacerovaná hroznová drť se po zchlazení lisují a získaný tennomacerovaný mošt s přídavkem kyseliny L-askorbové se ošetří konzervací.
Anotace anglicky
The invented process for producing thermo-macerated must with addition of L-ascorbic acid is characterized in that the L-ascorbic acid is added at minimum amount of 1 mg per 1 kg of grapes or into crushed grape wines, wherein the thus obtained mixture is then thermo-macerated for a period of at least 1 minute at the minimum temperature of 50 degC. After cooling down the thermo-macerated grapes with the addition of L-ascorbic acid or crushed thermo-macerated grapes are pressed and the obtained thermo-macerated must with the addition of L-ascorbic acid is then subjected to preservative treatment.
Návaznosti
QI91B094, projekt VaVNázev: Odrůdové hroznové šťávy se zdravotním benefitem
VytisknoutZobrazeno: 1. 9. 2024 01:40