GACHALLOVÁ, Natália a Tereza ŠEVČÍKOVÁ. Puzzles as a Tool for Encouraging and Productive Classroom Environment. In Dalija Gudaityte, Andrius Eidimtas. Language Studies at a Higher Education Institution. Kaunas: Lithuanian University of Health Sciences, 2016, s. 53-56. ISBN 978-9955-15-456-3.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Puzzles as a Tool for Encouraging and Productive Classroom Environment
Název česky Rébusy jako nástroj k podpoře povzbudivého a produktivního prostředí v hodině
Autoři GACHALLOVÁ, Natália (703 Slovensko, garant, domácí) a Tereza ŠEVČÍKOVÁ (203 Česká republika, domácí).
Vydání Kaunas, Language Studies at a Higher Education Institution, od s. 53-56, 4 s. 2016.
Nakladatel Lithuanian University of Health Sciences
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Litva
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Kód RIV RIV/00216224:14640/16:00096117
Organizační jednotka Centrum jazykového vzdělávání
ISBN 978-9955-15-456-3
Klíčová slova česky lékařství; jazyk pro specifické účely; terminologie; latina; anglický program
Klíčová slova anglicky medicine; laguage for specific purposes; terminology; Latin; English programme
Příznaky Mezinárodní význam
Změnil Změnila: Mgr. Tereza Ševčíková, učo 262017. Změněno: 16. 1. 2018 22:21.
Anotace
Passing Latin and Greek medical terminology as a Language for Specific Purposes can be a very difficult task for the 1st grade medical students who usually do not have any previous experience with the professional nomenclature or with Latin, in general. Especially in the multi-levelled groups of international students, teachers might find it hard to keep the full attention and focus of the students on the problematic grammatical concepts dealt with in the class. The paper presents the exercises in the form of various puzzles which were created out of the need to relieve the huge pressure sometimes put on the students and to make them learn in a spontaneous and subconscious way. Moreover, they support a friendly and non-stressful atmosphere in the class and good teacher-student relationships which are necessary to keep students motivated throughout the whole semester. All are based on open-ended tasks and interactive approach and are well applicable as a group work for students with various levels of knowledge.
Anotace česky
Úspěšné zvládnutí latinské a řecké lékařské terminologie jako jazyka pro specifické účely může být pro studenty 1. ročníku medicíny náročným úkolem. Ti totiž zpravidla nemají žádnou předchozí zkušenost s odbornou nomenklaturou nebo s latinou obecně. Zejména v anglickém programu, kde jsou seminární skupiny složeny z mezinárodních studentů různých úrovní znalosti, může být pro učitele velkou výzvou udržet v průběhu celé hodiny pozornost a soustředěnost studentů na probírané problematické gramatické jevy. Článek prezentuje cvičení ve formě rébusů, která vzešla z potřeby slevit z velkého tlaku někdy vyvíjeného na studenty a s cílem pomoct studentům zvládnout látku spontánním a podvědomým způsobem. Dalším přínosem těchto cvičení je podpora přátelské a uvolněné atmosféry v hodině a dobrého vztahu mezi vyučujícím a studenty, což přispívá k udržení motivace během celého semestru. Všechna cvičení jsou založena na interaktivním přístupu a mohou být dobře implementována jako skupinové práce pro studenty s různými úrovněmi znalostí.
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 16:57